2011 Yvon Métras Fleurie Printemps

Jeg har længe gerne ville smage Beaujolais fra Yvon Métras, idet han efterhånden må betragtes som en af de helt store kultproducenter fra comeback-regionen Beaujolais.

Og med Yvon Métras i glasset bliver man sgu ikke skuffet. Så hvis du vil stifte bekendtskab med Beaujolais og den skønne Gamay-drue, så begynd med her. Og hvis du allerede – som jeg – holder meget af Beaujolais, så prøv dog for fanden Yvon Métras (igen).

Fleurie Printemps 2011, Yvon Métras

Hans Fleurie Printemps oser af kirsebær, en hel masse andre mørke bær, urter, ribs, violer og labre farver. Derudover er der en del Campari-noter, som især er fremtrædende på anden dagen. Skørt og skarpt.

I munden føles det elegant som bare fanden. Det er fjer-let, blødt som silke og læskende som din yndlingssodavand på en dag, hvor du har tømmermænd. Det går langt ud over din forstand. Kroppen bare skriger på mere. Über-mineralsk kombineret med en skøn syre. Fucking bravo.


Fleurie er en af de 10 kommuner med cru-betegnelse i Beaujolais. Fleurie-kommunen bliver ofte betegnet som ”dronningen af Beaujolais”, hvilket skyldes, at vinene derfra er elegante, komplekse og har en stor skønhed. Jordenbunden består af sand og rød granit, og ud af den kommer der altså smuk saft.

Yvon Métras kan købes hos Petillant og koster omkring 200 spir. Den får 93 point.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.