Praha og en bastard

Den står mest på store fadøl og gråt kød i det smukke og solbeskinnede Prag i disse dage. Det er hamrende skønt. Og hvor er det egentlig befriende og antihelse på den afslappede måde, at folk kampryger og har 600 hunde med ind på restauranter. Det passer i hvert fald fint til kogt kød og tjekkernes begejstring for den gyldne brønd.

Nå, men jeg kom sgu da lige forbi en fin vinbutik, efter vi havde set det nogenlunde uimponerede kukkeur / guldfuglskvidrende krybbespil sammen med samtlige turister i byen og 1800 liter halvvarm rødvin i papkrus.

I vinbaren fik jeg et glas Hibernal. Hibernal? Ja. Hibernal. Det er et miks mellem Seibel, som jeg ikke kender, og Riesling, som jeg har hørt om. Det var nogenlunde godt. Et fint spil mellem syren og restsukkeret, men der manglede sgu lidt fylde i mellem de to ting. Men det var sjovt og fra Tjekkiet, hvilket var mit kriterie.Og så har jeg købt to flasker med hjem. En flaske Blaufränkisch (som hedder Frankovka i Tjekkiet) fra en producent, som den aldeles uinspirerende sælger sagde, var rigtig god. Og de er sgu da heller ikke bange for at smide vi-har-vundet-noget-klistermærker på deres saft. De blærer sig desværre også med, at de kaster deres væsker på barriques. Det bekymrer mig. Den anden flaske er på Gryner Veltliner, som de kalder Veltlinske Zelene. Yup, de er ganske glade for deres østrigske druesorter og konsonanter. Og det er jeg også.

Smagenoterkommer snart.

1 comments:

Helge said...

Hej, læste med interessse. Du har indfanget stemningen temmelig præcist. Vi er også bekymrede for barrique, det er sjældent til det bedre her i Tjekkiet. Vi vil til gengæld gerne anbefale flere "bastarder", hvis du/I kommer igen. Vi har selv svimlet over en Mopr - endda fra Litomerice nord for Prag (Porta Bohemica). Vi synes godt om det forfatter Jan Sonnergaard skrev på vores blog om tjekkiske dessertvine m.m. http://pavel-helge.dk/tjekkisk-vin-uden-høvlspaner/ BH

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.