Vinblogs i Danmark

Inden jeg begynder at skrive om vinbloggerens rolle, får du sgu lige en liste over vinblogs i Danmark - og mine kommentarer til dem. Jeg har ikke taget blogs med, hvor der ikke har været nye indlæg siden Anne-Marie Helger fik sin første frugthat. Men ellers skulle de fleste være med. Hvis din mangler, smider du bare en kommentar.

---


Vinkreutzer: Et godt indblik i en professionel vinsmagers verden. Og hvilken verden, Frederik lever i! Stilen på bloggen er ganske seriøs - uden dog at blive højtidelig - og vinene er ofte hamrende eksklusive. Og personligt kan jeg faktisk bedst li', når han anmelder de store vine. Det er min eneste indgang til dem, om man vil. Jeg er ikke specielt interesserede i hans restaurantbesøg. Men en hamrende god blog for nørderne.

Druerne: Konceptet var i starten ganske fint. En grundig undersøgelse af vinene fra supermarkederne i nærområdet. Men som alle vinnørder har de opgraderet deres vine (og præferencer), og det forstår jeg godt. Mit problem med siden er formidlingen, som jeg synes, er kedelig og overfladisk. Og så mangler der altså lidt faglighed. Men det er sgu meget hyggeligt.

Grape Juices: En blog som faktisk reflekterer over vinene, de drikker. De er samtidig ret gode til at beskrive de vine, de smager, rigtig skarpt. Og så hjælper det selvfølgelig, at personen bag siden er medlem af Bizon. Men helt klart værd at følge.

The Gastropean: Der er lidt langt mellem nye indlæg, men når de kommer, så er de fandme gode og grundige. De poster både deres ting på dansk og engelsk (måske man skulle lave en ny side dedikeret til engelsk?), og det er som regel ganske grundige baggrundsartikler eller reflektioner. Læs deres artikler om naturvin og sprøjtemidler. Good stuff.

Winelab: En side jeg ikke har kendt til før nu. Det ser ganske seriøst (læs: lækkert designet) ud. Anmeldelserne på siden er korte og skarpe, mens bloggen ser ud til at være gået pænt meget i stå. Det er artikeldelen dog ikke. Så gå efter den, hvis du hopper herind.

Jespers Vintanker: Der ryger meget god vin ned i Jespers mund. Og han går i dybden med sine anmeldelser. De er i hvert fald lange. Men det handler sgu lidt meget om Jespers (vinøse) venskab med Palle. Det er selvfølgelig fint, hvis man kender både Palle og Jesper, men jeg synes, at det gør indlæggene lidt kluntede. Dog ville jeg sgu også gerne være venner med Jespers ven Bjarne.

Piu Rosso: Super velskrevet og grundig blog med skarpt fokus på Italien. Vi er vel nærmest på et professionelt niveau, og stilen er ganske nørdet. Hvis man vil lære at sætte ord på vin, så giver det mening at smage vinene som Piu Rosso beskriver (og læse hans indlæg samtidig), for han har sgu en skarp palette og er god til at sætte ord på det. En af mine klare favoritter.

Wine Factory: Meget seriøs vinblog, der hovedsageligt kommunikerer via video. Det er ganske kækt og friskfyrsagtigt, og personligt kan jeg bedre li' at læse om vin end at se det på film. Men de er dygtige og ihærdige, og så har de rent faktisk gjort sig umage med deres layout.

Vinens Vilde Vesten: Super hyggelig og nede-på-jorden blog om hovedsageligt amerikansk juice. Nanna skriver rigtig elegant, og er samtidig super skarp i sin beskrivelse af vin. Hvor mange (Vinsvin?) vinbloggere skriver alt for langt og ligegyldigt, har Nanna en virkelig fin balance mellem det personlige og den faktuelle vinøse oplevelse.

Vinisten: Før hed han Wine Lover, nu hedder han Vinisten. I virkeligheden hedder han Simon, og virker som verdens mest sympatiske fyr. Derudover har Simon den fine egenskab, at han ikke kun tænker i anmeldelser. Han bruger også tid og spalteplads på at reflektere over vin i et større perspektiv. Fx om Pinot Noir. Super blog.

Holmgårds: Jeg ved ikke, om det egentlig er en blog, som Rasmus har. Men det er i hvert fald en række super researchede og velskrevne artikler om vin, som den gode mand smider op på sin side. Jeg sluger dem råt, for Rasmus er fandme godt nok klog på vin og den vinøse verden.

Mad about Wine: Det her er virkelig nørdet, men også super velskrevet (på engelsk) og med nogle rigtig flotte billeder. Der er meget naturvin og champagne på siden, og det elsker jeg. En virkelig fin, lødig og velskrevet blog.

TastingNotes: Holy motherfucking shit, hvor drikker de vilde ting på TastingNotes. Derfor er det også ekstra skuffende, at stilen og designet er så (røv)kedeligt. De burde sgu da ha' den vilde fest.

Kældernoter: Alex' plan er at blive klogere på vin, og så giver det sgu meget god mening at skrive sine tanker ned på en blog. Det var sådan jeg selv startede - og stadig gør. Hans stil er meget lige til og uden unødige anekdoter. Det kan jeg sgu meget godt li'. Han drikker både ret gode vine som fx dem fra Karl Erbes men også supermarkedsbaskere. Værd at følge.

Vinpusher: Måske den flotteste vinblog i Danmark? Der er nogle ret heftige (= lange) artikler, og lidt for mange opskrifter. Men man får sgu lyst til at rode det hele igennem.

Rundt om Vin: En række artikler om alt fra årgangsvariation til opfinderen af BiB. Det er virkelig fint præsenteret og nemt at gå til. Og så må man bare leve med, at Malene Smidt Hertz også figurerer i Go'Morgen Danmark. Men en klog og velskrevet blog.

Lillelund: Jeg ved sgu heller ikke, om det her er en reel blog. Det er mere vinøse essays fra en priviligeret verdensmand fra JP. Men også her er det ganske velskrevet og informativt. Niels-drengen forsøger også at være lidt poetisk i sit sprog. Det virker lidt fjollet, men det er nu meget sjovt.

Houlberg: Jeg får sgu lidt ondt i øjnene af at kigge på siden, som er helt håbløst designet. Men indholdet er faktisk rigtig fint. Masser af grundig baggrund på de vine, som han drikker, og derefter en kort og klar beskrivelse af vinen. Fint koncept. Men for satan, pas på øjnene.

Vinsmagninger.com: Noter fra en virkelig seriøs vinklub, hvor de smager på alt fra Kina til Percarlo. Nogle gange bliver det også her lidt for fokuseret på selskabet og interne jokes, men de har nu meget godt styr på deres vin. Og de smager mange ting og gode ting.

Vintjekkeren: Det er sådan set ikke rigtig en blog, men der er nogle små guides til konceptet rød, hvid og mousserende vin. Måske en meget god intro til vinens verden, måske lige lovlig overfladisk. Det må du selv bestemme.

Discountvin: En virkelig fokuseret blog, som kun skriver om ekstremt billig vin. Det er skørt, fjollet, uhøjtideligt og med masser af popkulturelle referencer. Men det er helt klart i spytte i sit konceptt. Og det elsker jeg. Som vin-interesseret er der intet at hente udover underholdning. Men underholdning kan også være et mål i sig selv, og her er det ganske befriende. Designet er ganske grimt, men det passer perfekt til de vine, de smager.

15 comments:

Anonymous said...

God oversigt - der er flere gode blogs derude end jeg lige gik og troede :-)

MVH/Tobias

Tue said...

Hey Tobias

Der var også flere, end vi havde troet ;-)

God læsning, og glem os nu ikke.

Tue // Vinsvin

Alex S. said...

Hej Tue.

Griber lige chancen for at rose din egen Blog, det er altid en fornøjelse at komme forbi.
Faktisk var det gennem din podcast om Riesling som startede min interesse for Tysk vin og ikke mindst Karl Erbes, som jeg har bestilt vine fra flere gange siden.
Jeg vil lige nævne den gode Ulrik på www.houlberg.it. Han er bestemt værd at tjekke og han har god smag. Bla. er der en del Spätburgunder på hans Blog.
Hilsner Alex. (Kældernoter)

Tue said...

Hey Alex

Tak for de rosende ord. Og jeg er sgu glad for, at min podcast fik dig i nærheden af Karl Erbes. Det er stort!

Jeg har nu tilføjet Houlberg på listen. Folk der kan li' spätburgunder, kan jeg også li'.

Tue // Vinsvin

Joseph A. S said...

Vinsmagninger.com er vist død. Men ellers kan du i stedet tilføje min blog, jeg opdaterer den løbende :-) / Josseph A. S.

Joseph A. S said...

Der er vist ikke noget galt med den alligevel, det er bare adressen der ser underlig ud :-)

Tue said...

Hej Joseph

Ja, det link ser sgu lidt spøjst ud. Sådan må det være ;-) I forhold til din hjemmeside, så er det jo ikke rigtig en blog, men jeg smider den gerne på listen.

Peace.

Tue

Joseph A. S said...

Hej igen,
Tak for linket. Grunden til at Vintjekkeren er startet er fordi jeg vil skabe en bedre gennemsigtighed inden for vinens verden. Ofte hører jeg (Sikkert også dig) at folk ikke har forstand på vin eller nogen interesse for det. Det er så der jeg prøver at lukke hullet. Derfor kalder jeg den så 'Vin for begyndere og eksperter'. Håber det gav lidt mere mening omkring konceptet :-)
//Joseph A. S.

VinKreutzer.dk said...

Hey

Tak for de pæne ord. Tror sku jeg vil please dig lidt og lægge en opskrift op som næste indlæg ;-)
Restaurant omtale kommer en af dagene... Eksklusive / store lækre vine, kommer så snart det bliver høvlet ned.

Hyg dig

Mr. VinKreutzer

Anonymous said...

venner får en god omtale, hva? useriøst at lave en oversigt, uden at researche hvad siderne indeholder, tænker jeg..

Mia

Morten Pedersen said...

Fin oversikt, men noen av bloggene har ikke vært oppdatert siden denne listen kom ut. Det hadde vært kjekt med en ny og oppdatert liste.

Steen Olsen said...

Hej, hvis listen over blogs stadig opdateres, ville jeg blive glad for at få min blog med:

http://vinhotinto.kir-steen.dk/#home

mvh Steen

Anonymous said...

Super lækker blog! kommer godt omkring. Her er endnu en blog om vin, hvis det kunne have interesse: http://halsnaesbryghus.dk/vin-danmark-muligt/

Anonymous said...

Hej

Hvis du stadig opdaterer listen, vil jeg gerne informere om min egen vinblog: https://vinassistenten.wordpress.com/
Jeg forsøger at opdatere om ikke dagligt, så i hvert fald ugentligt. Jeg forsøger at give inspiration til vinkøb i alle prisklasser samt basisinfo om de forskellige vine og tips og tricks.

/Rune Thomsen (Vinassistenten)

Rasmus said...

Hej!

Hvis listen stadig bliver opdateret må du meget gerne tilføje: https://grapey.dk/

Håber det kan lade sig at gøre!

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.