Le Papillon har fremragende vine fra Bandol!

Så faldt jeg sgu lige i den herlige Bandol-gryde igen. Og endnu en gang var jeg yderst tilfreds. Så tilfreds, at jeg faktisk begynder at tro, at Miraculix brugte druer fra egnen i hans trylledrik. Det er herligt!


Rouge 2006, Chateau Pibarnon

Vinen er lavet på 90 % Mourvedre og 10 % Grenache. Farven er mørk, og i næsen oser det nærmest af mørke bær. Især søde kirsebær. Derudover er der lakrids, animalske noter, dæmpet trøffel, læder og så lidt røg og flintesten.

I munden er det bare fucking komplekst og yderst elegant. Det virker aldrig tungt trods al den varme, druerne har fået. Vinen har en tilpas sødme og fantastisk bløde og behagelige tanniner. Og så er der sgu bare masser af mineralitet.

Druerne er håndhøstet, da det jo er et krav i Bandol. Vinen gæres i ståltanke, inden den kommer i store gamle egetræstønder, hvor den ligger i 18 måneder. Herefter på flaske uden filtrering.

Pibarnon er et af de mest anerkendte huse i Bandol. Det er et familieforetagende, og de dyrker deres marker økologisk. Jorden hos Pibarnon består hovedsagligt af kalk og sten, hvilket medvirker til at gøre deres vine ret mineralske og elegante. Derudover beskærer man ret kraftigt i juli måned, for at holde udbyttet per plante nede, og dermed opnår man mere kompleks druesaft. 91 point til 210 DKK. Herligheden kan fås hos Le Papillon, og kig endelig forbi deres hyggelige kælderbutik på Frederiksberg. De har gode sager på hylderne.

Jeg var så heldig at smage skønne safter fra Piemonte-huset Malvira under mit besøg, hvor især deres hvidvin på druen Arneis og den røde Trinita på Nebbiolo gjorde indtryk.

1 comments:

Magnus Gerbola said...

Jeg drak 1999-udgaven for et par år siden. Vellavet Mourvedre er vidunderligt.

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.