Carmenere Gran Reserva '09, TerraNoble

Det ser ud til, at Bevco.dk – eller i hvert fald deres reklamebureau – har været i kontakt med de fleste danske vinbloggere. Jeg kan i hvert fald se, at både Druerne og Houlberg også har anmeldt vin fra denne nye(?) spiller på vinmarkedet.

Jeg synes, at det er dejligt og også ganske klogt, at vinfirmaer smider vine efter bloggere. Det er en smart måde at få anmeldelser og omtale ud i googlesfæren, og så er det sikkert også pænt meget nemmere at komme igennem end i dagspresssen.

Bevcos konsulentfirma tilbød, at jeg selv foreslog, hvilke vine jeg gerne ville smage. Igen et ganske smart træk i forhold til at ramme bloggerens præferencer. Jeg foreslog følgende seks vine:

  • Brutocao Pinot Noir 2008
  • Lucas & Lewellen Vineyards Petit Sirah 2007
  • TerraNoble Gran Reserva Carmenere 2009
  • Lucas & Lewellen Chenin Blanc 2010
  • Relax Riesling
  • Henri Obermeyer Cremant d' Alsace Reserve Brut 

Og da jeg kom hjem fra Paris, stod der en kasse klar. I den var der:

  • Lucas & Lewellen Vineyards Petit Sirah 2007
  • Relax Riesling
  • 2 x TerraNoble Gran Reserva Carmenere 2009

Og nu sidder jeg så og drikker den store chilenske reserve. På Bevcos hjemmeside er der meget lidt (ingen) hjælp at hente, hvis man vil vide mere om vinens skabelse. Og generelt er der nærmest ingen vinøs information eller sjæl at finde på deres hjemmeside. Jeg forstår slet ikke, hvad deres plads i vinbranchen er, og hvorfor jeg som forbruger skulle købe vin her i stedet for hos dedikerede online vinbutikker? Måske er de pivbillige. Jeg ved det ikke.


Carmenere Gran Reserva '09, TerraNoble

Nå, men til vinen som har lidt brændt gummi, stilk og lidt animalske toner i næsen. Frugten er ganske svær at finde for ikke at sige umulig. Måske man lige kan hive et enkelt brombær op af glasset, hvis man virkelig gør sig umage.

I næsen bliver det ikke meget mere opmuntrende. Der er igen noget brændt gummi i udtrykket, en krydret tone og ingen frugt (eller tanniner). Det hele løber ud i en lidt sprællende syre. Det smager bare ikke særlig godt og meget lidt af det grundstof, som – må man gå ud fra – vinen er lavet på, nemlig vindruer. 79 point efter den overproducerede chilener, som koster 120 dask. Don't.

---

Hurtigt om Carmenere: Det er oprindeligt en ganske klassisk Bordeaux-drue (og en af de seks), hvor den dog nu er tæt på at være helt væk. I stedet er den nu hijacket af Chile, hvor den bliver opfattet som signatur-druen. Den er en del af Cabernet-familien, og har generelt en mørk farve, røde bær og krydderier i smagsprofilen og bløde tanniner.

---

Og en sidste ting: Bliv dog endelig venner med os på Facebook. Tryk her, vinøse ven.

7 comments:

Lars Groth said...

så lige, at de havde Dom Periognon 2003 til 1156,27 for en flaske. Første hit på google fandt samme flaske til 875,- hos FineWines. Så ud fra en flaske, så ser det ikke billigt ud hos dem. Håber på, at dit spørgsmål giver dem anledning til at overveje deres forretningsmodel ofr har de hverken service eller discount, så er der kun markedsføring tilbage.

Vh Lars

Mark said...

Hey
Jeg undrede mig også selv hvad bevcos eksistens beretigelse er. Billige er de i al fald ikke.

Vi fik Brutocao Pinot Noir 08 til sendt (bl.a.). Det var det værste amerikanske pinot jeg nogensinde har prøvet. Og jeg har prøvet en del. Rædselsfuld.

Tue said...

@ Lars: Det har du sgu da ret i. De har kun markedsføringen tilbage. Og med de anmeldelser, der kommer ud af vinblogsfæren, så kunne det også godt blive lidt svært.

@ Mark: Så var det godt nok, at de ikke sendte den Pinot til os. Anmelder I den eller noget andet fra Bevco?

Michael Svejstrup said...

Kære Mark, Lars og Tue

Mit navn er Michael Svejstrup, jeg er direktør og hovedaktionær i Bevco. Jeg har været i drikkevarebranchen en del år, men aldrig haft den store viden om lige præcis vin. Jeg ved dog uomtvisteligt at man må og skal gå op i dette med liv og sjæl for at være med i branchen. Vores vinudvalg på siden er nyt, og vi er ved at forfine det, få langt mere information på, guides til forbrugerne mv. Til det har vi tilknyttet en vinekspert som netop starter hos os her d. 1. december. Jeg beklager at i har haft dårlige oplevelser med vores produkter. Heldigvis er vin jo en smagssag, og jeg er helt sikker på at vi også har noget på hylderne som i kan lide. Måske vi skulle invitere jer indenfor en dag og lytte til jeres viden og erfaringer og se om ikke vi kan finde en flaske der imponerer jer.

Vi har altid haft et udgangspunkt indenfor spiritus, cocktails, øl og vand. Vi sælger til en lang række større arrangementer og levere fast til en del HoReCa kunder. Det er klart at man ikke skal have meget viden for at sælge en normal pilsner eller vodka, så vi er meget opmærksomme på at vi nu skal finde et langt mere professionelt lejde inden for vinen. Vi ønsker netop at være lige så gode til at sælge vin som vi idag er på fadøl, spiritus mv.

Jeg håber at i vil følge med over de næste 2-3 måneder og se at vi kommer til at gøre det bedre. Ifht. priserne, så ved jeg at vi er yderst konkurrencedygtige ifht. detail- og vinhandlere. Vi kører med faste avancer på vores vin, lige meget om den er billig eller dyr, og sammenlignet med en række vinhandlere kan jeg fremhæve mange produkter hvor vi er både 15-30% billigere på priserne. Der vil altid være afstikkere, når vores kolleger i branchen kører med tilbud eller strategisk sætter et kendt brand ned for at trække forbrugerne ind i biksen, men generelt på hele sortimentet holder vi en fast lav pris.

Endnu engang tak for opmærksomheden. Jeg håber vi må give jer en positiv oplevelse inden for den nærmeste fremtid.

De venligste hilsner
Michael Svejstrup
ms@bevco.dk

Tue said...

Hej Michael

Fedt med en forklaring på den lidt informationskarrige hjemmeside. Det bliver spændende at se, hvordan jeres side og vinportefølje udvikler sig. Du må endelig sige til, når vi skal kigge forbi siden igen.

I forhold til vinene, så kan det jo sagtens tænkes, at vi bare har været lidt uheldige med vores valg. Jeg er sikker på, at I også har ganske fine ting at hælde i ganen. De to flasker jeg har smagt har dog begge været ganske overproducerede. Det skal dog siges, at denne Carmenere faktisk får fine anmeldelser andre steder.

I forhold til pris, så er det vist lidt en jungle at finde rundt i. Og smart nok med en fast avance.

Igen, tak for dit svar på indlægget. Og jeg glæder mig til at følge jeres vinøse verden i fremtiden.

Tue

Michael Svejstrup said...

Hej Tue

Tak for din respons.

Jeg skal sørge for at holde jer opdateret fremadrettet.

Ha en rigtig god dag.

Mvh. Michael

Mark said...

@Michael, det glæder mig at høre! Og ja, i skal være rigtig skarpe hvis i skal have succes på det marked. Der er rigtig mange om buddet. Men mange tak for dit svar herinde :-)

@Tue. Vi har anmeldt her http://winefactory.dk/2012/11/wfv-249-brutocao-pinot-noir-zinfandel/ og der kommer også et stykke om en Chenin Blanc fra Bevco i det nye år.

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.