Boganmeldelse - På Noma får man vin med klumper i

Pontus Elofsson har skrevet en interessant bog, hvor han fortæller om sit liv med vin. Bogen gør én klogere på økologiske, biodynamiske og naturlige vine. Så hvis du - lige som jeg selv - har haft lidt svært med at definere forskellen på de tre mere eller mindre flygtige begreber, så er der god information at hente her.

Bogen giver også et godt indblik i tankerne bag Nomas vinudvalg, og hvilke vine, der passer bedst sammen med deres forskellige madsammensætninger. Det er bare skide ærgerligt, jeg får lyst til at smage alle de vine, han nævner i bogen, for det siger min økonomi nej til lige nu. Øv!

Pontus Elofsson ligger ikke skjul på, at han er kæmpe fortaler for vin nature, og man kan vel godt sige, at han er en af hovedmændene bag den store vin nature-bølge som i øjeblikket skyller ind over den københavnske restaurationsbranchen og har gjort det nogle år nu. 


Og hvad skal man så selv mene om vin nature? Som udgangspunkt mener jeg, at man jo kun være begejstret. Druernes saft får lov til at stå alene og fortolker dermed tydeligere det terroir, de kommer fra. Det kan alle vel nok være fan af? Jeg har virkelig gode oplevelser. Men når det begynder at blive mærkeligt og overoxideret og dufter af hvid maling og sur sherry, ja så har jeg tømt adskillige glas i vasken og undret mig. Måske er det en acquired taste? Måske er det kejserens nye klæder.

Personligt deler jeg Pontus Elofssons begejstring for vine fra kølige egne, med høj frisk syre, masser af mineralitet og elegant struktur. Deler du ikke disse præferencer, får du alligevel meget ud af bogen. Den giver som sagt et fantastisk indblik i vin nature-verdenen og man bliver væsentlig klogere på området.

Vinbøger kan sgu godt være lidt tørre. Men ikke den her. Den stinker af personlig begejstring for emnet. Og det kan jeg godt li'. Køb den, det er sgu fin læsning! Især med et glas vin nature i den anden hånd. Pris 299,95 DK.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.