Det fucking bobler


Nu skal denne blog jo ikke ende med at blive et selvforsynende naturskoleprojekt. Men jeg er sgu så svært begejstret for mit cider-projekt, at jeg bliver nødt til at dele det med min vinøse virtuelle virkelighed.


For det går godt med den cider. Rigtig godt. Mine 60 liter æblemost er i hvert fald markant tættere på at være cider end på at være eddike. Gæringen er gået i gang, og selvom der er lang vej endnu til det endelige produkt, så virker retningen til at være ganske rigtig. Mosten har fået mere dybde og karakter af den smule alkohol, som allerede er dannet. Og så er mosten let perlende, hvilket er så fint.


I dag stak vi mosten om for at fjerne bundfald, æblerester og andre urenheder. Det gik langsomt, men godt. Og så mostede vi lidt nye æbler, for at kunne fylde de to spande helt op igen, så mosten bliver så lidt oxideret som muligt. Yes, det er sgu næsten som at lave vin, og hurra for det. I forhold til temperaturstyring, så har jeg overladt det til Moder Jord og Fader Himmel. Det bliver for varmt nede i kælderen - tror jeg –, for jeg har læst mig frem til, at man får flest aromastoffer ud af en langsom (og altså kold) gæring. Så nu står mine to spande ude i en garage på Amager. Lavpraktisk naturvin FTW.


Jeg smagte selvfølgelig også på varerne, og det batch, hvor der hovedsageligt er Cox Orange i, er stadig en del for sødt. Det smager godt ... og lidt vammelt. Men det skulle gæringen jo gerne lave om på. Spanden med bitteræbler, Aroma og Ingrid Marie smager til gengæld super skarpt, så måske det bliver for syrligt til slut. Og måske skal de to spande bare kombineres til én frydefuld masse. Ingen ved det, alle vil vide det. Men jeg ved i hvert fald, at jeg er rigtig glad for projektet, processen og forhåbentlig også slutproduktet.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.