Beskrivelse af vin

Det er hamrende svært at beskrive duften og smagen af vin. Eller det er sådan set nemt nok at sætte ord på vin; det svære består i at lave sin beskrivelse præcis nok til, at det giver mening, og at det kan genkendes af andre i vinen. Derfor er der skabt en række ord til at beskrive de mest gængse dufte og smage i vin. Et fælles vokabularium som gør, at vi taler nogenlunde samme sprog, når vi taler om vin.


De gode folk fra Wine Folly har lavet en fin beskrivelse af de 40 mest brugte termer, og hvad de betyder. Det kan du læse her.

---

Derudover er hurtig update på Projekt Amager Cider, hvor jeg omstak begge spande i går:

- Mine 30 liter med overvægt af suræbler er blevet mælket i farven og lugter af stald. Og vi taler en stal med pænt mange dyr i. Det smager egentlig rigtig fint - omend det mangler dydbe -, men det gærer ret voldsomt og ender nok nogenlunde skørt. Jeg tænker, at Relæ vil elske det.

- Mine 30 liter med overvægt af søde æbler (Cox Orange) hygger sig vist bare. Lige nu smager det af karamel og har kun en lille syrlig tone i slutningen. Det gærer betragteligt langsommere end den sure spand, og med den nuværende lufttemperatur er der ikke meget, der tegner på, at den kommer op i fart. Og det er godt. Den kolde gæring skulle efter sigende udtrække langt flere aromastoffer, så jeg hundser ikke med den.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.