Beaujolais og Lumskebugten

Jeg tager sgu lige overskriften i omvendt rækkefølge. For jeg spiste frokost på Lumskebugten i dag, og det var rigtig fint. Egentlig startede jeg med at få lidt skeptiske blikke af tjenerne, da jeg trådte ind ad døren. Kasket, tatovering og vindjakke er vist ikke den normale dresscode på Esplanaden. Men det hjalp gevaldigt, da Rasmus K troppede op med en hel kasse friskplukkede svampe til køkkenet - og at de fandt ud af, at vi begge var kokke.

Jeg fik ristet toast med svampe (ikke Rasmus' svampe, dog) og løg, hvilket jo egentlig godt kunne ha' kaldt på et glas Beaujolais i den burgundiske ende af stilspektret (jeg kiggede meget på Marcel Lapierre '11). Men Rasmus skulle ha' sild, og dansk frokost er bare øl-mad. Så det, jeg egentlig bare vil frem til, er, at Lumskebugten fandme er et i orden sted at spise sin frokost. Min toast smagte fucking godt, og den efterfølgende tatar med røgede kartofler og lakserogn var klassisk skarp. Det lugter lidt af gamle dage og gamle penge, men det fungerer.


Nå, men efter at have nedstirret den gode Marcel Lapierre på vinkortet fik jeg lyst til at købe noget druesaft fra netop Beaujolais. Så jeg cruisede på Ciao'en til Østerbro og stoppede foran Gustavs Bistro. Og efter en hyggelig snak - jeg var den eneste kunde og køkkenet var ikke åbent endnu - endte jeg med Guy Bretons Régnié '09.

Breton er 25% af den legendariske "Gang of Four" (det er ikke et band), der med Jules Chauvet som forbillede i 80'erne begyndte at tænke i naturlig og kvalitativ vinproduktion med reelt terroir-udtryk i stedet for Thorkild Thyrrings endimensionelle og ultra-kommercielle (og ultra-sprøjtede) Beaujolais Noveau'er.

Og hvor fanden ved jeg det fra? Det ved jeg blandt andet fra noget så skørt som Ekstra-Bladet, der af uransagelige årsager har en artikel med reelt indhold og ingen patter.

Ja, det lyder utopisk, men den er god nok. Altså det er vist reelt en artikel til Vinbladet (vinstokke har blade, men et blad kan også være et magasin. Get it?). Det betyder fx, at artiklen indeholder flere ord end alle Ekstra Bladets samlede artikler nogensinde. Men det er en virkelig god artikel, og du burde læse den (lige her), hvis du vil have et grundkendskab til Beaujolais. Og det vil du gerne, fordi det bliver fucking stort lige om lidt.

Fik jeg forresten fortalt, at jeg skal til premiere på Vølvens Spådom i morgen? Gastro-teater på den helt skarpe måde, tror jeg. Bom, bom.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.