Vinsvin og Bordeaux

Der har generelt ikke været mange rosende ord på bloggen til den gærede (og ofte uherligt sure) druemost fra Bordeaux' verdensberømte appellationer. Hvorfra berømmelsen, anerkendelsen og de høje Parker-point kommer fra har sgu været svært at se.

Men det prøver SOPEXA at gøre noget ved. Derfor har de inviteret mig - og nogle urimeligt meget dygtigere folk end mig - til Bordeaux på en lille vintur. Dejligt, ik'? Jeg tror, deres taktik er den, som man i visse kredse kalder Ouzo-trækket. For måske smager Bordeaux-vin faktisk godt, når man er i Bordeaux. På samme måde, som Ouzo næsten er drikkeligt, når man er på ferie i Grækenland.


Nå, men i løbet af de fem dage, som turen varer, er der mange ting, vi skal. Og det meste handler om vin. Her er de slotte, som vi skal besøge:

Cave Grand Listrac
Château Vieux Gabarey
Château le Mont du Puit
Château Saikouk
Château Julia
Château Brillette
Château d’Escot
Château d’Anglude
Château Talbot
Château Latour
Château Cos d’Estournel
Château Pichon Longueville Baron

Og ja, der er selvfølgelig et af de 12 huse som skiller sig nogenlunde markant ud. Château Latour er – ikke mindst fordi det én af de fem Premier Grand Crus i 1855-klassifikationen – et af verdens mest berømte vinhuse. Så hvis man nu skal overbevises om Bordeaux' kvaliteter, så er Latour måske et meget godt sted at besøge.

Jeg lover selvfølgelig at smide masser af billeder og ord op på bloggen under og efter min tur. Og så kan vi en gang for alle få afgjort, om det overhovedet giver mening at købe/drikke vin fra Bordeaux.

1 comments:

Nanna said...

Hov, hov mester, du glemmer vist Chateau Le Raït, som jo netop er en Bordeaux (øko)vin, som smager fremragende. Både som rød, hvid og boblende rosé. God tur til moderlandet :-)

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.