Veloce, veloce

Sådan her ser en vinanmeldelse ud, når klokken er kvart i et om natten, og man har været på arbejde i 14 timer. Det er ikke kønt, men det går hurtigt.


Torrione '10, Tenuta di Petrolo

Jeg tror egentlig, at det her er god vin, der blev drukket lidt uheldigt. For det første er jeg sikker på, at det ikke var en god vindrikningsdag i følge den biodynamiske kalender. For det andet serverede min mor forårsruller (altså, de smagte skide godt, men et godt match med rødvin er det ikke). Og for det tredje havde jeg præstationsangst over at skulle stå til regnskab for aftenens vin overfor min familie.

Det hele starter da også ganske skidt. Vinen er helt utilgængelig, da jeg åbner den. Syren starter meget flagrende, og vinen mangler generelt fodfæste. Det er ikke godt. Vi drikker noget af min fars vin og venter på at Torrionen udvikler sig lidt.

Efter en dekantering er vinen blevet markant bedre. Der er solbær, kirsebærsten og lidt marcipan i næsen. I munden er det mørkt og tæt og dejlig stramt på en klassisk sangiovese-facon. Eftersmagen lander i en elegant bitterhed, og det her er helt ok. Men mere er det ikke. Jeg mangler, at vinen kommer helt ud over kanten og brager mere skarpt igennem. Det er selvfølgelig også en meget ung vin på en meget viril drue (95% Sangiovese og resten Cab.), og egentlig ville jeg gerne prøve den igen - bare uden sursødsovs. For det her kunne godt være rigtig, rigtig flot vin til 100 dask hos Philipson. Men lige nu lander vi på 85 point.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.