Kom til svedig smagning

Den 20. oktober afholder Vinsvin en fantastisk svedig vinsmagning. Temaet virker måske umiddelbart lidt weird, men det er faktisk sejt - og logisk: Fra Roussillon til Lolland.

For de to områder kan godt kan sammenlignes. Begge områder oplever nemlig netop nu en stor vinøs opblomstring. Roussillon har i mange år kun været kendt for deres dessertvine, som i mange tilfælge er blevet lavet i kooperativer. Og der er skam blevet lavet mange glimrende dessertvine i Roussillon, men der er grænser for, hvor meget dessertvin masserne gider drikke. Derfor har flere og flere unge producenter, efterhånden som de har overtaget familiens vinmarker, droppet kooperativet og dessertvinen. De har ville lave moderne vin. Det er der kommet en masse nye powerfulde bordvine ud af. Vine, der minder lidt om Priorat, lidt om det sydlige Rhône – og lidt om nabodistriktet Languedoc.

På Lolland er der også gang i en revolution. Men hvor der i Roussillon er mange bønder bag de nye ideer, er der kun tre mennesker bag den vinøse nyskabelse på Lolland. Og de hedder Morten, Harald og Jan. Det lyder ikke super eksotisk, men når du først har haft vinene fra Frederiksdal i munden, så bliver det pludselig hamrende interessant. Og faktisk er de tre kirsebærnørder ganske kraftigt inspireret af Roussillon - og ikke mindst Banyul-vinene. Deri logikken.

Nå, men denne aften vil Morten fra Frederiksdal først rive os rundt i Roussillon-vine, som han har skrevet en bog og mange artikler om. Og smagningen vil langsomt ende på Lolland, hvor der skal smages masser af Frederiksdal-vin (inkl. fadprøver!). Det bliver altså en aften med masser af intensitet og power i vinene.


Ah, jeg må også hellere fortælle, at smagningen bliver holdt i Københavns nok mest charmerende lokaler, nemlig hos Il Buco på Islands Brygge. Her holder Christer til, og det er også ham, som laver maden (det er han god til!) og leverer den efterfølgende bællevin.

Prisen er 100 kroner for medlemmer af Bizon, mens ikke-medlemmer må slippe 300 kroner. For de penge får de en smagning af 8-9 vine, klog snak af Morten Brink Iwersen om Roussillon og Frederiksdal, mad fra Il Buco og efterfølgende bællevin. Yup, det er en rigtig snedig pris.

Køb billetter her.

Vi glæder os til at se en masse mennesker, som kan li' god vin, god mad og hyggeligt selskab. Der er faktisk slet ingen krav om at være vinnørd. Det bliver fucking svedigt!

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.