Fryd Frappato

Vi får overraskende mange gode vine fra Sicilien for tiden. Vi har smagt herlig sjask fra Gulfi, Drud taler hele tiden om Cornelissen, og Nerello Mascalese kombineret med Etna er sgu ofte virkelig, virkelig svedigt. Men det var svært at have de store forventninger til denne basse, for ingen af os havde før smagt druen Frappato. Og hvem har egentlig det?


Il Frappato 2010, Occhipinti

Men denne mafiadyrkede druemost var slet ikke dårlig. Slet ikke. På ingen måde. Sådan på ingen som helst måde. Det var bare hamrende godt fra start til slut og endda ganske rimelig prissat til 190 kroner hos de skønne folk hos Cibi & Vini på Christianshavn.

I næsen virker det meget Cabernet Franc-agtigt. På smukkeste vis. Faktisk smagte det rigtig meget af denne Vinsvins-yndling. Og allerede dér begynder mundvigen at krænge sig voldsomt opad. Der er de klassiske toner af grøn peber, og så finder vi gran, flotte brombær og varme pakket ind i en støvet fryd. De-fucking-lish.

Da vinen rammer mundhulen er det en drive-by-shooting af power, saftighed og varme. Det er hamrende mineralsk med masser af kirsebær, umodne brombær og en virkelig herlig syre. Men på trods af denne overflod af fryd virker vinen helt afslappet og tilgængelig.

Det her er et tilbud, du ikke kan afslå. Du skal bare skynde dig ned på Torvegade og kaste dine hårdt optjente beskyttelsespenge efter denne vin. For det er ganske enkelt fremragende. 94 point til denne italienske nichedrue og Occhipinti, som også har en ganske skøn hjemmeside.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.