Smagning hos Mansted Wine - del 2


Cuvee Marguerite 2010, Matassa

Dagens eneste hvidvin hos Mansted kom fra Languedoc-området, tæt på Pyrenæerne. Faktisk ligger det så tæt ved bjergkæden, at vinmageren Tom Lubbe åbenbart hellere identificerer sine vine med det catalanske end det noget mere vinsnobbede område, Côtes du Roussillon, hvor hans marker jo egentlig ligger. Om det er fordi han er Barcelona-fan eller bare fordi det franske smagspoliti ikke har givet hans særprægede vine lov til at bære Rousillon-prædikatet, skal jeg ikke kunne afgøre. Sikkert er det dog, at denne aromatiske 50/50-blanding af Viognier og Muscat Petit-Grain ikke er en let tilgængelig pleaser. Og hurra for det!

Der er pære og lidt animalske toner i næsen. Og med sine markante mineralske og florale toner i munden ligger vinen i den tungere ende af skalaen. Den kan sagtens tåle at blive drukket sammen med forholdsvis kraftig mad, som for eksempel røget fisk eller svinekød. Dog er den også en smule mousserende og dermed frisk nok til at kunne blive slubret ned i solen på en varm sommerdag - helt uden følgeskab.

Jeg købte en flaske med hjem (til 159 bobs), som jeg allerede glæder mig til at smage igen i weekenden med mine forældre. Mon ikke de giver mig ret i, at det ikke er en pleaser. Og at vinen dufter som Obelix' armhuler, lige efter han har givet en legion romere nogle på hattepulden et sted i Frankrig.

Den får 90 point med pil op.

1 comments:

Jesper Mansted said...

Sikke en spændende beskrivelse... ;-) men den koster 'kun' 159,-

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.