Trocken og Mosel

Riesling Kestener Trocken 2010, Klaus Meierer

Der står 1767 på etiketten, for så længe har familien Meierer lavet vin i Mosel. Applaus for det. Tjek deres hjemmeside ud, der ligger mange flotte billeder fra det betagende Mosel. Det er nu sønnen Matthias Meierer, som laver vinene på gården. Og den gode Matthias Meierer er ikke en hr. hvem-som-helst. Han arbejder halv tid hos den kendte Fritz Haag, og så er han lige blevet kåret til årets unge (26 år er han!) vinbonde i Tyskland. 

Denne trocken er slet ikke så tosset, et fint bud på en virkelig ren Riesling trocken.I næsen får jeg pærer, grønne æbler, skifer, citrus og hyldeblomst. 

I munden føles vinen charmerende og forfriskende. Der er et herligt spil mellem syre og sødme. Oohh, du schöne Riesling. Man burde jo ikke drikke andet, når vejret er godt. Eftersmagen er forholdsvis lang, og her finder jeg noter af kokosmakron (det er nyt), lime og selvfølgelig den friske syre.   

Den rammer en alkohol på 11,5 % og restsukker ligger på 6,7 g.

Købt hos Niche Vin til 90 DKK og der bliver kastet 87 stk. Vinsvin-point i den retning. 

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.