Bourgogne FTW!

ABC - Anything But Chardonnay. Det var i hvert fald credoet nogle år tilbage, da mange vinproducenter i en kollektiv psykose besluttede sig for at pumpe Chardonnay med eg, som var det en amerikansk fodboldspiller på steroider. At drikke Chardonnay føltes som at slikke smeltet jordnøddesmør fra brændeovnen. Sådan er det heldigvis ikke (kun) længere.

Henri Boillots 2009, Meursault

Det her er ikke en fed amerikansk linebacker, men en forrygende burgunder, der fint kombinerer det cremede med en masse mineralitet og eksotisk frugt. Her er fersken ... og måske ananas og mango? Vi var dumme nok til at drikke vinen til noget bleg og trådet Rawfood, men selv det kunne den klare. Bedre end os, faktisk. Jeg tænker alligevel, at den nok vil smage endnu bedre til hummer eller fjerkræ.

Jeg smider 91 Vinsvin-point efter monsieur Boillot og takker ydmygt for den flotte syre og store eftersmag. Vinen fås lige nu på tilbud hos Brdr. D til 349 dkk. Hvis man har dem, er det mange penge godt givet ud.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.