Vinbar med Chateau Le Raït

I går holdt de smukke og urimeligt flinke mennesker fra Chateau Le Raït vinbar i Bageriet. Super snedigt og hyggeligt arrangement med - som det altid er, når Rasmus Holmgård er i nærheden - godt brød, god ost og lækre pølser. Og der var så virkelig fin musik fra et pænt weird og super velspillende folkemusikorkester. Lyder det sejt? Det var det satme også.

Bag Chateau Le Raït står Nanna og Jon (begge to kompetente bobspillere, forresten). Altså egentlig er det Jons far, der driver gården, men i fremtiden bliver det langsomt overladt til de to. Men lad os tale om det, når det er relevant. TO THE WINES!


Jeg smagte to glas til dette amokhygelige arrangement. En rosé cremant og en rød.

Rosé Cremant 2010, Chateau Le Raït

En markant mørkerød farve på trods af kun 3-4 timers skalkontakt. Lidt svær at hive noget ud af den i næsen, men i munden er der satme fest. Lækre bobler med stor tæthed. En markant bitterhed uden at det bliver for meget. Stor intensitet og fylde for en rosé. En vin med virkelig god tyngde. Den har også et sødt element, der sammen med farven gør den borderline Lambrusco-agtig. Fryd!

Rosévine bliver sgu altid beskrevet som gode terrassevine. Men den her kan sagtens hamle op med mad, dødsdruk indenfor og regntriste efterårsdage. Det smager nemlig virkelig svedigt. 88 point.

Du kan købe vinen (gød det dog!) ved at kontakte de gode folk på Facebook. En flaske koster 110 danske dinarer.

En rødvin 2010, Chateau Le Raït

Jeg har faktisk smagt denne vin før, men det var som nummer 11 i en række af forholdsvis svulstige Bordeaux'er og derfor ikke specielt rimeligt. Denne vin er nemlig en nogenlunde simpel bordvin. En krydret næse med flotte noter af mørk frugt. Det lugter næsten sødligt, men på en god måde. I munden er det lidt tyndt, men også virkelig nemt at drikke. De krydrede noter er her igen, men der er ikke så meget frugt at spore. Det er rimelig elegant, men også lidt kedeligt.

Jeg bliver aldrig nogen stor Bordeaux-elsker. Chatea Le Raïts udgave smagte fint nok - særligt i hamrende hyggelige omgivelser -, men jeg kommer ikke til at fylde kælderen med det. Det mangler noget personlighed og kant. Måske det kommer med Nanna og Jons voksende indflydelse. 83 point.

---

Det bliver fedt at se udviklingen i vinproduktionen de kommende år hos Le Raït. Og personligt går jeg benhårdt efter at komme ned og hjælpe med at håndhøste, når der engang skal gøres det. Der er i hvert fald hamrende meget potentiale – og virkeligt seje folk bag.

2 comments:

Anonymous said...

Af hjertet tak for de rosende ord om os, Raït FredagsBar-konceptet, stemningen og vores boblende rosé. Vi er jo selvsagt langt fra enige i bedømmelsen af den røde. Men, men, men vin er jo sådan en skøn smagssag, som bedst opleves gennem egen næse, mund og svælg. Der er jo også nogen, der ikke kan lide fisk og kål. Sådan er vi jo heldigvis så herligt forskellige :-) PS: Vi giver en melding, når håndhøstningen for alvor starter - du og alle andre med fingerspitzgefühl skal være så evigt velkomne i markerne. / Nanna, Chateau Le Raït

Tue said...

Det smukke er jo, at man får forskellige ting ud af vinen. Men jeg tror til gengæld, at alle var enige om, at hyggen var til virkelig god Parker-vurdering.

Vi ses på mandag. Jeg kommer forbi og henter en kasse cremant. Forhåbentlig på min nye fuldblodsitaliener.

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.