Morgon Vielles Vignes 2010, Jean Marc Burgaud


1. vers:
Beaujo, Beaujolais!
Beaujo, Beaujolais!

2. vers:
Ho Chi, Ho Chi Minh!
Ho Chi, Ho Chi Minh!

Umiddelbart en lidt weird sang, hvor versene for det utrænede øje ikke hænger super godt sammen. Men begge har de dog noget med en rød farve at gøre, og for både Beaujolais og Vietnam er der fremgang at spore. Men så stopper sammenligningen vel egentlig også der.

Jean Marc Burgaud er en ambitiøs herre og har modtaget en del positive ratings siden hans start i 1989. Hans vine er kendetegnet ved en høj syre, som står i flot balance med blød frugt. Hans vine er derudover kendt for at være pænt stramme, så det er frem med iltapparatet, inden du kaster dig ombord.

Jean Marc Burgaud laver denne cuvee på en blanding af druer - som altid er Gamay, når vi taler Beaujolais – fra Morgon Cote du Py. Stokkene er omkring 60 år gamle og macerationen ligger på 10 dage.

I næsen er der røde bær. Jordbær, kirsebær og et hint af hindbær samt røg fra bøgeflis. I munden er der også frydefuldt liv. Der er masser af kraft og finesse, selvom det er Beaujolais, der ellers er berygtet for at være saftevandsagtig i konsumudgaven. Og jeg bliver bekræftet i, at jeg er indædt tilhænger af Gamays voldsomme syre. Især som her, hvor den er i balance med bløde frugter og bløde tanniner. At udtrykket samtidig er overraskende mineralsk, gør bare oplevelsen endnu mere svedig.

Her er der hverken spor af Thorkild Thyrring eller tynd bolschevin. Derfor ender vi på 88 vinsvin-point, hvilket må siges at være flot for en gang nogenlunde banal Beaujolais.

Oxholm-vin importerer, og prisen ligger på 89 DKK. Flere vine fra Beaujolais vil blive anmeldt over sommeren. Det er nemlig her - hvis det på et tidspunkt bliver solskin igen –, den gør sig allerbedst.

Og så ta'r vi den lige igen med de røde faner blafrende.

1. vers:
Beaujo, Beaujolais!
Beaujo, Beaujolais!

2. vers:
Ho Chi, Ho Chi Minh!
Ho Chi, Ho Chi Minh!

2 comments:

Peter F said...

Jeg er selv ret vild med Burgaud. Man får ret meget for prisen - specielt hans Morgon Cote de Py og hans James er fremragende (begge jeg har smagt var 2009) - 90+

Anonymous said...

Hej Peter
Jeg er helt enig, man får meget for prisen. Jeg har dog ikke smagt de vine du nævner, men hørt at 2009 skulle have været et virkelig godt år i Beaujolais. Jeg har hans Morgon, Les Charmes 2010 liggende, hvilken jeg glæder mig til at smage.

Mvh. Vinsvin

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.