Et års opdatering af vin - del 1

Bloggen har af forskellige årsager ligget stillet i et års tid. Det skyldtes dog ikke manglende indtagelse af vin, og derfor vil jeg lige kort fortælle om nogle af de vine, som har gjort indtryk de seneste 12 måneder (CellarTracker, du er min ven!). Og yes, jeg gør det nogenlunde kort.  

Quest 2008, Castell d'Encus 
Købt hos Mansted Vine for 170 kroner

Det her er noget af de bedste vin, jeg nogensinde har smagt. Et super aggressivt Bordeaux-blend fra de spanske Alper. Det giver ingen mening, at den både kan være så elegant og samtidig have så meget power og liv. En helt igennem fantastisk flaske, som jeg heldigvis har to mere af i kælderen. Kommer du i nærheden af den - fx hvis du er i Barcelona –, så kaster du den hen til den, og flår dem ned fra hylden. Det her er stort. 95 point. 

Pinord Penedès Clos de Torribas Crianza 2007 
Købt hos Kaffeslaberas på Vesterbro for 59 krone

Jeg husker ikke vinen specielt godt, men i mine noter har jeg skrevet, at man til prisen får noget rigtig fin sjask. En klassisk spansk crianza - uden at den kaster savsmuld rundt i munden på dig. Mørk, moden og eget frugt. Det kan sgu også være rart nok - især til en 60'er. 86 point.

Calera Pinot Noir 2009 
 Købt i San Francisco for ca. 100 kroner, mener jeg.

En intens og pågående udgave af Pinot Noir fra Central Coast i Californien, der dog stadig har balance og elegance (jeg bruger de ord for meget!). Det kommer ikke uden om sit oprindelsessted, men det er faktisk rigtig godt i dette tilfælde. Og ikke mindst til 100 kroner - og forbundet med en fantastisk tur til USA. Og jeg tror faktisk, du kan købe det hos KK. 90 point.

Karl Erbes Ürziger Würzgarten Riesling Auslese ** (Golden Capsule) 2002 
Købt direkte hos Erbes-drengen

Ja, jeg har anmeldt og forherliget Karl Erbes ni milliarder gange herinde. Men hvor er det bare skide lækkert. Lidt underlig i næsen denne gang - nærmest råddent -, men i munden var der kun ren herlighed. Fantastisk mundfylde, og så river syren bare savl og glæde rundt i mundhulen. Det er hamrende godt. 91 point.

Reiss 2008, Cascina Christiana
Købt hos Taste of Piemonte for 69 kroner.

Til en merlot-smagning, hvor jeg blev ubegribeligt beruset, nåede jeg at smage denne perle, inden min hjerne kortsluttede. Og det var godt. Overraskende godt. Jeg havde købt flasken til en smagning i Politikens hus, hvor jeg huskede den som meget spinkel og saftig sommervin. Det var så ikke tilfældet denne aften. Masser af røg og mørk frugt på en ikke-svulstig måde. Barbera er det nye sort. 91 point.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.