Et års opdatering af vin - del 2

Jeg har kigget videre på Cellartracker. Jeg har drukket ret meget vin det sidste år. Sjovt nok har jeg skrevet mest om de gode oplevelser, hvilket ellers ikke ligner en kynisk sortseer som mig. Måske al min vrede ender her. Men her er den videre liste over nogle af de sidste års vinøse åbenbaringer:

Carpineto Farnito Toscana IGT 2001

En gave fra min kære broder

En nogenlunde hypet supertoscaner med nogenlunde alder. Jeg tog den med til et stort anlagt vin- og madarrangement med de største feinschmeckere i min omgangskreds. Sidenote: Vi var to, der også havde Karl Erbes med uafhængigt at hinanden. Altså: standarden var høj! Men det var sgu ikke nogen udpræget succes. Det var som om, at man sagtens kunne fornemme vinens potentiale og spændstighed. Den foldede sig bare aldrig helt ud. Med 10 år på bagen burde den ikke være så lukket. Og jeg kan læse på andres kommentarer, at virkelig mange æææælsker den. Jeg må finde en flaske mere snart. 85 point.

Baron de Ley Rioja Gran Reserva 2001
Købt i Netto for et par år siden til 90 kroner

Jeg skulle spille bob med nogle venner, så der var ikke lagt i scene til en stor smagning. Derfor virkede denne glemte flaske, som et fint bud. Jeg tænkte, at den måske allerede ville være gået. Men nix. Den var blød og med overraskende meget frugt. Selvfølgelig noget eg i baggrunden, men uden at det blev sådan rigtig Rioja-vammelt. Man fornemmer alderen i vinen, og den skal åbnes nu (2012). Men det kan du også gøre med stor fornøjelse. Det er fin klassisk Rioja, og Netto viser igen et tilfældigt pletskud. Vinen får 90 point i gennemsnit på Cellartracker fra 50 anmeldelser. Det er sgu flot. 89 point fra moi.

Cramele Halewood Réserve Pinot Noir 2005
Købt hos Gribskov Vin på weekendtur i Tisvilde for 80 kroner-ish

Alexandra og jeg var taget til Helsinge for at se noget andet end vintertomme Tisvilde. Og så fandt jeg Gribskov Vine. En ikke alt for charmerende butik, men en ganske hyggelig betjening. Butikken havde psykopatmeget rumænsk vin, og jeg måtte derfor prøve en Pinot Noir fra George Hagis fødeland. Uh, det var noget sjask. Tyndt og - i modsætning til Hagi - helt uden personlighed. Don't go there. 81 point.

Spring Valley Vineyard Frederick 2005

En bryllupsgave fra Moster Anne

Jeg var så heldig at få to flasker af denne vin. Et rigtig svedigt amerikansk Bordeaux-blend - og med en laber etiket. 54% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 5% Cabernet Franc og 1% Petit Verdot fra Walla Walla Valley. Stor og svulstig, men med en syre der kan hamle op med det opulente. En rigtig kødvin, Over tid udvikler den sig måske til at være på nippet til det overgjorte (det gør 15,9% ofte), men jeg var fint underholdt. 88-89 point.

Bodegas Neo Ribera del Duero Disco 2007

Købt hos Dynamark for slatne 60 kroner

Jeg havde ingen forventninger til en vin med navnet Disco. Og derudover var den umulig at finde nogle oplysninger på. Men det var fucking godt. Ret klassisk i smagen for Ribera del Duero og med en enorm dybde. Ren kærlighed til munden, og til 60 kroner er det et af mine bedste - og mest tilfældige - indkøb. Discoen lever. 89 point.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.