Noter fra Allende-smagning

De kære folk fra Theis Vine inviterede i dag på den nyeste årgang fra kulthuset Finca Allende. Og 2005 skulle være et virkelig godt år i Rioja, så selvfølgelig cyklede jeg derhen på min evigt godt kørende hipster-cykel. Arrangementet var nogenlunde fint besøgt og ganske stilfærdigt. Her er noterne fra de fire vine på udstilling:

Allende Blanco '08 (90% viura, 10% malvasia)

Duft: Virkelig mineralsk i næsen. Våd flint en masse. Havde også lidt sødlige noter som mindede mig om sød tysk riesling. Tilbageholden frugt.
Smag: Fløjsblød i munden. Unik stoflighed. Flot syre og lang, smooth eftersmag. Fadlagringen giver lidt fed fløde-karakter. Skønt.
Point: 92

Allende '05 (tempranillo)
Duft: Sprittusch, sød lakrids og mørkfrugt. Blæser op af glasset. Der er power i drengen.
Smag: Stram, grøn og ung. Svært at komme i nærheden af frugten og nuancerne. Har brug for meget tid i glasset eller dekantering galore.
Point: 88 ungdomspoint

Calvario '05 (90% tempranillo, 8% garnacha, 2% graciano)
Duft: Klassisk Rioja med mejeriprodukter, brombær og eg.
Smag: Flot syre, men også lidt grøn. Dejlig taniner og god struktur. Eg og vanilje i eftersmagen. Skriger på ilt i glasset.
Point: 90

Aurus '05 (85% Tempranillo, 15% graciano)
Duft: Igen mejeriprodukter. Boysenbær indrammet af lidt eg. Lidt tilbageholdende.
Smag: Masser af tannin og syre - ungdomskådhed. Har brug for mange år i flasken eller mange timer i glasset for at komme i balance. Meget svær at komme ind på.
Point: 90+ ungdomspoint

Kommentar: Det var flotte vine og et fint arrangement. Der undrer mig dog, at man ikke dekanterer vinene mange timer i forvejen, så de besøgende får en helt udfoldet oplevelse af vinene. Så komplekse og for området unge vine skriger på luft. Gi' dem dog lidt.

2 comments:

Rasmus Greis said...

Fin lille smagning.. Går med tanker om at afholde en Ribeira del Duero smagning, (ved det ikke er det samme som det du smager her) men vil alligevel hører om der er nogle vine du vil anbefale?

Jesper said...

Hej Rasmus

Nu ved jeg ikke om du allerede har afholdt din Ribera del Duero-smagning, men hvis ikke, tænkte jeg at jeg lige ville give et indspark.

Sidste år afholdt jeg nemlig en world wide wine-smagning, og præsenterede i den anledning en Aalto Ribera del Duero 2007. Det var virkelig en fremragende vin, og den kostede 287 kroner.
Du kan læse min anmeldelse af den her:

http://www.vintanker.dk/2011/06/aalto-ribera-del-duero-2007.html

Håber det kan bruges.

Med venlig hilsen
Jesper

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.