Bryllupsvinen er i hus

Eftersom jeg skal giftes om 10 dage, virkede det som en god ide at få helt styr på vinsituationen. Og det er der nu, og det er f*cking østrigsk det hele.

Madvinene bliver vine fra den anerkendte Weingut Heinrich, som ligger ved Neusiedler-søen i Burgenland. Heinrich bliver rost af Parker og vinmagasinet Falstaff, og så er de for øvrigt ved at omlægge driften til biodynamik. Det er jo ganske tilfredsstillende og sejt.

Jeg har bestilt to forskellige røde vine til maden, som dog ligger tæt op ad hinanden. Zweigelt - et miks mellem St. Laurent og Blaufränkisch - og Blaufränkisch. Begge vinene er Heinrichs basisvine, men jeg har stadig store forventninger til dem. Masser af syre, god frugt, lidt krydrede noter og flot balance. Det skal du nok høre mere om.

Bællevinen bliver igen østrigsk og igen Zweigelt. Denne fra Winzer Krems. En vin jeg har smagt en del på det sidste, og som helt basalt viser, hvorfor Zweigelt er interessant. Den flotte syre og krydderierne i eftersmagen giver vinen dybde, men samtidig er den også virkelig nem at drikke. Hvis solen skinner - og det gør den til brylluppet - tænker jeg at servere den kølig. Uh.

Og forresten, maden kommer fra en virkelig sej restaurant, som lige har fået en ny hjemmeside. Og den har jeg sgu lavet. Det er minimalistisk med Arne Jacobsen på.

1 comments:

Jesper said...

Stort tillykke med det forestående bryllup; håber det bliver en fantastisk dag.

Det er rigtig interessant med dit valg af østrigske vine, da det jo ikke er den største vinnation. Jeg har selv for nyligt drukket en østrigsk rødvin på Blaufränkisch, men var ikke overvældet. Hvis du er interesseret kan du læse mere om det her:

http://www.vintanker.dk/2011/06/muhr-van-der-niepoort-spitzerberger.html

Men igen, held og lykke med dagen. Ser frem til at høre mere om hvordan vinene var. Overvej, hvis du kan, hvordan du tror vinene vil være hvis man ikke drak dem til sit bryllup, men en helt almindelig aften hvor man havde lyst til en god flaske rød. For måske dagen kan gøre alle oplevelser rosenrøde? ;)

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.