Hemmelige vine


Jeg brugte Pinsen i Tisvilde, og det skreg selvfølgelig på endnu et besøg hos Dynamark. Denne gang var tilbudshylden desværre næsten tom, og de flasker, der var, var franske og så halvtriste ud. Men heldigvis var Bjarne-drengen der, og han var sgu en frisk, engageret og vandfaldstalende ekspedient. Det var virkelig sjovt og fedt.

Efter meget snak endte jeg med at købe to vine. Den ene en Parker-rost (90 point) vin fra Toro ved navn Tardencuba Crianza fra 2006. Tilfældigvis havde jeg et par dage forinden smagt en vin fra samme producent, og den var godt nok skæv, men havde uden tvivl haft stort potentiale. Så jeg besluttede mig for at prøve den igen.

Den anden vin var fra Friedrich-Kern og lavet på to for mig ukendte tyske druesorter. Dornfelder og Dunkelfelder. Vinen er samtidig vildgæret og ja, jeg tænker at den mere er en sjov oplevelse end en god. Nu må vi se.

Problemet med begge vine er, at de er fucking umulige at finde omtalt på nettet. Jo, man kan finde en smule om Tardencuba, men Friedrich-Kern har ikke engang vinen stående på sin egen hjemmeside. En hjemmeside som tilsyneladende er lavet med lukkede øjne og i start-90'erne. Det synes jeg sgu er fesent og trist. Jeg elsker nemlig at se, hvad folk skriver om mine vine, så jeg kan gå rundt og glæde mig til dem. På den anden side er det selvfølgelig også sjovt at drikke vin, som meget få folk har prøvet. Så slipper man for den hedoniske forventning.

1 comments:

Simon said...

Hej Tue

Fedt indlæg! Jeg har faktisk ikke før hørt om den hedoniske forventning. Jeg holder mig vist bare til det mere simple som store forventninger :)

Jeg har en ide om, at rigtig mange googler en vin, inden de køber, eller efter de har smagt den. Det gør jeg ofte, og det føles så naturligt. Men det er sgu' da også fedt bare at lade det være op til vinen og en selv (eller et selskab) at give sin mening og synes dit og dat. Derfor kan jeg godt lide blindsmagninger...

Men efterfølgende er det da rart at høre, hvad alle de "kloge" siger, eller læse mere om vinen og selv blive klogere.

Hvordan smagte den ukendte tysker?

Bedste hilsener
Simon

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.