En hurtig opdatering

Min tyske vildgærede rødvin fra Friedrich-Kern var ikke en spektakulær oplevelse. Den havde dog fine syre og en flot note af Pinot Noir, men manglede noget struktur og dybde. En fin nok oplevelse, men måske 90 kroner var lige i overkanten. At den blev konsumeret med bangers and mash var måske også lige til den voldsomme side.

Derudover kan jeg berette om en virkelig, virkelig god oplevelse på min yndlingsvinbar, nemlig Terroiristen på Jægersborggade.

Vi startede med en slovensk/italiensk Pinot Noir, som var overraskende voldsom - jeg ville nok mene for voldsom. Men det var en virkelig interessant vin med stor dybde og koncentration, som i hvert fald viser, hvor alsidig kogle-druen kan være.

Derefter hoppede jeg på en Brunello, som startede med at være nærmest Rosso di Montalcino-agtig med flot syre og friskhed. Senere udviklede vinen sig over i en dybere og tungere - og mere Brunello-agtig - stil. Et virkeligt fint glas, selvom man efter den tunge Pinot Noir godt kunne ha' klaret endnu mere power.

Dagens oplevelse var dog uden tvivl Rens' andet glas. En Barbaresco 2006 fra en mikroproducent ved navn Gianluigi Lano. En voldsom og helt utrolig tæt vin med fantastisk struktur og tanniner. Duften startede med at være jordbund og vinkælder, men blev med tiden lysere. Smagen var mest af alt bare intens og koncentreret. Det var virkelig fantastisk vin. Jeg købte med det samme en flaske, dog fra 2004 da 06'eren ikke var på lager længere. Flasken kostede 195,-, hvilket selvfølgelig er meget. Men det var virkelig en flot vin, og får du chancen, så skynd dig ned på Terroiristen og køb et glas - til 85 kroner, tror jeg - af den.

1 comments:

Jesper said...

Hej Tue

Det lyder enormt godt med Terroiristen. Jeg har ikke selv været der, men du taler jo rigtig godt om stedet, og det samme gør min ven Palle.
Jeg må klart forbi en dag, ikke mindst for at smage Barbarescoen. Den lyder sgu fantastisk.

Ved lejlighed skal du prøve at kigge forbi min vinblog www.vintanker.dk. Jeg har lige haft vinsmagning med vennerne, og du var inspiration til en enkelt af vinene ;)

Hilsen Jesper

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.