Vindrømmene

I takt med at vinnørderiet vokser, vokser vindrømmene også. Og her er der to veje at gå. Den ene er selv at dyrke vin - enten i Danmark (og nej, det skal ikke være Rhondo!) eller i fx Mosel, hvor det faktisk er til at betale gode jordstykker. Den anden vej er at formidle sin entusiasme og smagspræferencer i sin egen butik. Lige nu hælder jeg mest til den sidste drøm. Måske fordi jeg endnu ikke har været med i høsten og produktionen af vin og derfor ikke har duftene og smagene inde under huden. Måske fordi det virker fucking svært at lave en bare nogenlunde drikkelig vin.

Jeg ville sgu gerne have en vinhandel. En uformel vinhandel, hvor udvalget måske ikke var enormt, men hvor jeg kendte alle vinene ned til mindste detalje. Der skulle selvfølgelig også være masser af vinbøger, bløde møbler, vinpodcast i ørerne (fx min egen, som stadig ikke er helt død!) og en gang om året skulle der vises Sideways, mens der var smagsprøver på Pinot Noir. Lyder det ikke romantisk?

Jeg har sådan set også fundet et virkelig fint sted til min vindrøm. Masser af plads, personlighed og højt til loftet. Jeg har dog ingen penge eller tid, og jeg elsker at lave mad på restauranten. Så du forresten mit musselmalede æg? Sejt, hva'? Men måske drømmen bliver realiseret en dag. Og så lover jeg at være en begejstret ekspedient, der ikke blot siger at vinen smager godt. For jeg kan fortælle alt om vinen. Og jeg lover ikke at foreslå to flasker Bordeaux til 150 kroner som en god vingave. For det er jo en dårlig og virkelig sur vingave. I stedet skal du have tysk Pinot Noir eller måske bare noget røvgod Tempranillo. Det skal vi nok finde ud af.

I have a dream ...

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.