Fars Dag og Chas. E

Først vil jeg blot sige, at du ikke bør købe en gave til din far på Fars Dag. Lige som du heller ikke bør købe gaver til nogen på Mors Dag eller Valentins Dag ... altså med mindre vedkommende reelt har fødselsdag disse dage. Du skal ikke heller ikke købe udklædningstøj til Halloween, forresten.

Hvis Matas nu opfandt "Brug 1.000 kroner i vores butik-dagen", så gjorde du vel heller ikke det?! Og Fars Dag er lige som de andre kommercieldage skabt og hypet af folk, der vil tjene penge på en fiktiv begivenhed. Så glem din vinhandler i et par dag, smag på noget fra din kælder i stedet, og køb en gave til din far på alle andre dage end 5. juni.

Og når vi så er færdige med at straffe vinhandlere for at hype en über-kapitalistisk skoddag, så skal du tage til Århus og besøge Chas. E (Tjek også deres hjemmeside ud. Den er alt for sej!). For selvom det ikke er en butik der indbyder til at ose og impulskøbe, så er det en helt fantastisk oplevelse. En meget smal og dyb butik, hvor alle varerne - i hvert fald vinene - står bag den lange disk. Bag denne står også ekspedienterne; et par ældre herre iklædt hvide kitler og en seriøs mine. Det er som at træde ind i en anden tidsalder - ca. 1921 -, og det fungerer virkelig godt. Deres udvalg kan man tjekke ud i et lille chartekfyldt ringbind, og på trods af at de har mest fokus på Frankrig, så var jeg en glad kunde, da jeg gik ud af butikken. Endelig en vinbutik med sin egen (markante) stil. Respekt!

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.