Sydlig Rhone-smagning

Da den gode Rasmus Holmgård pludselig stod og manglede en opvasker / pedel / osteskærer / kødoplægger / pudsechamp, så jeg mit snit til at komme med til en hyggelig vinsmagning i vinklubben Bizon. Det var en fin oplevelse, og her er et par af aftenens højdepunkter:

Gramenon En Septembre Côtes de Rhone 2006 fra Bichel til 100 kroner:

En super lækker duft med syrnede mejeriprodukter og masser af røg i næsen. Frugten aner man i baggrunden. Smagen har også et lidt røget præg, selvom det hovedsageligt er noget for mig udefinerbart krydret, der dominerer. Eftersmagen er mellemlang med en fin bitterhed.

Chateau de Fonsalette Réservé Côtes du Rhone 2006 fra Domaine Brandis til 350 kroner:

Virkelig flot og tung duft med fantastiske noter af dyr og krudtrøg. Kunne næsten minde om en Pinot Noir. I næsen er der også noter af mint og igen nogle bær i baggrunden. Smagen er dog ikke så fantastisk. Den er lukket. Der ville ske mirakler, hvis vinen fik lov til at stå en halv til en hel time i glasset. Det når vi desværre ikke, og man når kun at smage potentiale frem for stor vin.

Chateau Rayas Réservé Châteauneuf-du-Pape 2006 fra Domaine Brandis til 1.000 kroner:

Jeg ville gerne rose den helt vildt, men igen får vinen ikke tid nok til at udfolde sig, og den kan derfor på ingen måde leve op til hypen eller prisen, desværre. Jeg smager dog en sjat senere på aftenen, hvor jeg pludselig smager hostesaft og eukalyptus - en helt anden dybde og udtyksfuldhed, som jeg gerne ville ha' smagt mere af.

---

Senere på aftenen gik det vildt for sig. Ikke til vinsmagningen, men rundt omkring på Nørrebro. Inden det løb helt løbsk nåede jeg dog ind på Terroisten, som egentlig havde lukket. Men Stefan var frisk og lod os drikke en flaske vin i hans fine vinbar. Det blev en rigtig interessant oplevelse. Og rigtig god. På Stefans opfordring drak vi nemlig en flaske schioppettino, som er en italiensk og meget lidt kendt rød drue. Det smagte satme godt. Friskt og læskende med en flot krop.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.