Det Store Syrahtrip

Du har læst lidt om Habla no. 6, og nu kan du også læse lidt om de to næste vine i aftenens stort anlagte vinarrangement. Velbekomme:

The Dead Arm 2006, d'Arenberg
Land: Australien
Område: McLaren Vale, South Australia
Druer: Shiraz 100%
Alkohol: 14,9%
Robert Parker: 95+ point

Winemaker's notes:
Aromas of plum, red cherries and blueberries mingle with white and green pepper against a backdrop of fine oak. The ripe palate leads with dark berries, blood plums and black olives, tight and controlled with edges of dried garden herbs and gritty, mineral tannins..

Vinens navn:
Dead Arm er beskrivelsen af en sygdom, der skyldes en svamp (Eutypa Lata), der undetiden rammer vinmarker. De fleste producenter beskærer vinstokkene voldsomt eller omplanter dem, hvis denne svamp angriber. Men ikke hos d'Arenberg, hvor man mener, at det er en helt naturlig del i markers liv. Den ene arm på vinstokken dør simpelthen, men den anden får tilgengæld en masse styrke og intensitet.

---

Rodneys Vineyard 2006, Fess Parker Winery
Land: USA
Område: Californien, Santa Barbara
Drue: Syrah 100%
Alkohol: 15,7%
Robert Parker: 90 point

Winemaker's notes:
Lag på lag af solbær, blåbær og boysenbær nærmest vælter op af glasset. De overvældende dufts indtryk går igen i smagen, der yderligere er præget af røg, vanille og ingefær tilsat let fadpræg. Lang - rigtig lang - eftersmag, der er i perfekt balance med passende syre.

---

Clos les cornirets viellies vignes 2007, Fayolle Fils & Fille
Land: Frankrig
Område: Den nordlige Rhone (Crozes-Hermitage)
Alkohol: 13%
Guide de hachette: 2/3

Og så kan du læse lidt om vinen her:

Installés en 2002, Laurent et Céline Fayolle, frère et sœur, représentent la sixième génération sur cette ancienne propriété fondée en 1870. Le Clos Les Cornirets est leur haut de gamme, issu de vignes de plus de soixante ans et élevé en barrique. Ses atouts en ont fait un candidat au coup de cœur. Le fût n’apporte qu’un supplément de complexité, un boisé léger qui laisse s’exprimer la matière première: au nez, la mûre s’entremêle à la myrtille, à la violette et au poivre. La structure est puissante sans être massive. Ce vin harmonieux reflète le travail bien fait, sans précipitation. Déjà agréable à boire, il saura attendre au moins trois ans.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.