Berlvin ... ja, det er et ordspil


Lad det være sagt med det samme. Fokus var hovedsageligt på tysk fadøl og røvgod kaffe. Men alligevel var der et par ganske behagelige og en enkelt virkelig fesen vinoplevelse i 10000 Berlin (det er sgu et postnummer, der vil noget!).

1. Weinladen Schmidt i Kolwitzstrasse er min nye yndlingsvinbutik. Stort udvalg, en virkelig god vibe, klassisk musik i højtalerne og en helt fantastisk og uhøjtidelig service. Es war ganz f*cking perfekt. Derfor blev det også til et par flasker. En meget tysk spätburgunder fra J. J. Adeneuer og en klassisk tør Riesling fra Rheinhessen, nærmere bestemt huset Kühling-Gillot. Den sidste var den fantastiske ekspedients personlige favorit, og det har jeg stor tillid til!

2. KaDeWe har virkelig meget vin. Og sikkert også meget rigtig god vin. Blandt andet denne her, som jeg købte i den dekadente kiosk på Ku'dam. Jeg købte også en anden vin. En spätburgunder. Den havde prop eller måske var den oxideret? Den var i hvert falld langt mere dårlig en god. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Den lugtede fx ret meget af prut og var overdreven sur. Men da jeg næste dag gik tilbage til vinafdelingen i KaDeWe, blev jeg nærmest skældt ud af en gammel og f*cking sur/aggressiv møghat af en ekspedient, som duftede til vinen og med klamhed i stemmen sagde, at vinen var 100% i orden. Det er han selvfølgelig i sin ret til at mene (selvom det er forkert), men jeg følte mig satme godt nok ydmyget af hans nedladende og aggressive tone. Hvorfor fortalte han det ikke bare helt roligt? Weird. Og slut med vinkøb i KaDeWe.

3. Maden på E.T.A. Hoffman er ok og lettere skizofren. Italiensk møder tysk møder Frankrig møder molekylær gastronomi. Ikke et sted jeg ville anbefale. Til gengæld er deres vinkort crazy stort og sejt, og den vinmenu vi fik til vores fire retter var seriøst god. Især spätburgunderen med navnet 627 fra Weingut Gerhard Gutzler var åndssvagt god. Men en et-stjernet Riesling spätlese fra Mosel er sgu heller i vejen til en god dessert. Det var faktisk genialt. Jeg har desværre glemt navnet på den, men det var ikke fra Karl Erbes.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.