Skuffelse

Livet som vin-entusiast byder på mange skuffelser. Sådan må det jo givetvis være, når man har smagt fantastiske ting, eftersom der findes endnu flere ikke-fantastiske vine i denne verden. Et par af disse uundgåelige skuffelser fik jeg i går, desværre. Om det var fordi, det var blad-dag i følge den biodynamiske kalender, ved jeg ikke, men en af mine favoritvine skuffede i hvert fald ganske fælt.

Jeg har tidligere skrevet om min udprægede begejstring for Triton-huset i udkanten af og lidt uden for Toro. Første gang, jeg smagte den, var til Spansk Vinmesse, hvor den virkelig bragede igennem blandt rigtig mange vine. Anden gang var med Drud'erne, hvor vi alle sammen elskede vinens meget karakteristiske smag af kærnemælk/koldskål og røget bacon. Men i går var vinen sgu ikke så spændende. Nærmest kedelig. Næsen foldede sig aldrig rigtig ud, og smagen var stram og slet ikke så pompøs, som den i mine øjne plejer at være. Meget trist.

Den levede slet ikke op til de ord, jeg satte den på sidst:

Masser af kærnemælk og røg i en fantastisk næse. Smagen mangler stadig lidt balance, men det kommer helt sikkert om nogle år. Køber helt sikkert flere af denne fine vin.

Jeg håber, at denne kedelige oplevelse kan tilskrives, at det var en bladdag. For ellers giver det jo ikke mening, at Triton er (har været?) en af mine favoritter. Jeg har derfor sat mig for at købe endnu en flaske og så drikke den på en frugt- eller blomsterdag. Det er jo den simpleste måde at teste, om månens position i forhold til tredje ascendant (eller noget i den stil) virkelig gør en så stor forskel på oplevelsen af vinen. Det håber jeg, det gør. For når Triton er bedst, så er det f*cking fantastisk. Håber jeg.

Og så er jeg sgu blevet lidt bekymret for vores cab-arrangement på lørdag. Det er roddag hele dagen. Til gengæld er vores vinvalg virkelig nice, så det burde ikke kunne gå helt galt! Og måske er det hele bare hokus pokus og aldeles indbildsk?!

2 comments:

Asger said...

Som en udpræget skeptiker over alt der bare minder om horoskoper o.d.l., vil jeg lige høre, om det ikke var mere relevant at tjekke rod-frugt-blomst-tequila dage, efter du har smagt på vinen? :)

Tue said...

Hey Asger

Jeg havde ikke set i kalenderen, inden jeg smagte på den kære Triton. Så på den måde var jeg ikke forudindtaget. Men jeg skal helt sikkert drikke vin på næste tequilla-dag;-)

Tue

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.