Skuffelse og glæde

I lørdags åbnede jeg en af mine dyrere og ældre flasker vin i forbindelse med en hyggelig frokost med Drud. Vinen var en Gran Reserva fra 1996 lavet af det anerkendte vinhus CVNE, som ligger i Rioja. Jeg tænkte, at det ville være en sand frugtbombe med masser af brombær, vanille og træ - Rioja og ikke mindst Tempranillo, når det er allerbedst.

Derfor var det selvfølgelig ganske skuffende, at vinen på ingen måde kunne leve op til vores høje forventninger. Ikke at vinen var dårlig, for det var den ikke. Den var bare ikke interessant. Den manglede den pompøsitet og voldsomhed, som vi havde håbet på. Måske den havde toppet og derfor var blevet flad. Måske burde vi ikke ha' drukket den på en roddag. Eller måske var det bare ikke en vin, der pleasede vores smagsløg. Det eneste, der er sikkert, er blot, at det var en trist vinoplevelse. Jeg smider let tøvende 79 point efter den.

Du kan købe den spanske skuffelse her. Men de har også min klare favoritvin, så gå blot derind.


Heldigvis havde jeg en god vinoplevelse om aftenen med min kære kæreste. Vi var ude at spise på det fantastisk hyggelige Kates Joint i Blågårdsgade, og til vores spicy måltid fik vi en overraskende god vin. Vinen var fra Penedés i det sydøstlige Spanien og var et blend af Cabernet Sauvignon, Merlot og Tempranillo. Producenten hedder Galawines, og flasken kostede sølle 169 kroner. Altså, det var ikke stor vin, og måske lige på kanten til at være for sød (pga. Merloten?), men den var virkelig rar og smooth. Jeg husker ikke helt nuancerne i duft og smag, men jeg husker tydeligt min umiddelbare begejstring. Selvfølgelig har vinoplevelsen også været påvirket af stedet og min søde kæreste, men jeg tør nu alligevel godt anbefale den til andre. Flotte 89 point herfra.

Galawines forhandles af Rosforth & Rosforth, hvis hjemmeside dog er for håbløs til, at jeg vil linke til den.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.