Nyt med nyt på

Efter en aften med aldeles tarvelig vin fra 7-Eleven (= weird link) og efterfølgende øl og terningespil på Karrusellen har jeg i dag hævet barren en smule. Jeg har i hvert fald ikke råbt "biatch" ad folk, når de slog et godt slag i det henrivende terningespil 10.000.

I stedet har jeg været ude hos Oxholm Vin, hvor jeg havde et par dollars til gode. Men da kontanter i sig selv er ganske kedelige fik jeg spændende vin. Den ene flaske er fra Valpolicella, som er verdenskendte for deres Amaroner og Ripassoer. Men i stedet for den ofte ret søde og tunge rosinprægede stil skulle denne vin - som er lavet af Mazzi-brødrene, der sært nok elsker Robbie Williams - være meget mere elegant. Det synes Robert Parker også:

Mazzi's 2008 Valpolicella Classico Superiore Sanperetto is one of the finest Valpolicellas readers will find in this price range
90 point Parker.

Den anden vin er fra Beaujolais, som nærmest er den diametrale modsætning til Valpolicella, da området er kendte for deres lette vine lavet på Gamay-druen. Dette er dog ikke tilfældet for denne vin, som Jean-Marc Burgaud har kreeret. Den skulle i stedet være en weird og skøn blanding mellem Piemonte og Bourgogne i følge hr. Oxholm. Og selvom det selvfølgelig kan være lige meget, så giver Parker-drengen vinen 90 point.

Derudover har jeg købt Carlo Merollis bog, Italiens Vine, som var på udsalg i en lille (lukningstruet?) boghandel overfor Oxholm Vin. Umiddelbart en fin og handy opslagsbog, hvilket altid er lækkert.

Det er en god dag.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.