God vin på Panzón

Jeg har tidligere været på den østerbro'ske vinbar Panzón uden at være synderligt begejstret. Men i mandags var jeg der så igen, og det var faktisk en virkelig fin oplevelse. Mest på grund af det gode selskab, dog.

Ja, egentlig burde jeg først skrive om mit besøg på Bistro Bobo, men det værdiger jeg ikke den store mængde spalteplads. Det var nemlig ganske kedeligt. Altså, maden smagte egentlig fint, den var bare blottet for idé og personlighed - og mindede vel mest af alt om rigtig god kantinemad. Forret direkte fra køleskabet, hovedret serveret i gryde og uden ambitioner, og desserten anrettet af en blind mand med en slangebøsse. Ja, nu endte jeg med at brokke mig alligevel, men hverken maden og da slet ikke selve stedet får mig til at vende tilbage. Vinkortet var også lidt weird, synes jeg. Måske No. 1 - som har samme ejer - er mere mig?

Nå, tilbage til Panzón. Her tog vi hen efter at være blevet mætte på bistroen for at få enkelt glas god vin. Jeg besluttede mig for Spanien (surprise, surprise), mens Rens drog til Italien. Min Vega Crianza 2005 fra Ribera del Duero foldede sig med det samme ud af glasset og angreb på klassisk Tempranillo-manér med en syndflod af brombær. Virkelig skønt. Smagen kunne måske ikke helt leve op til den indledende bær-knytnæve, men vinen var blød og rigtig lækker.

Jeg husker ikke helt, hvad Rens først valgte, jeg husker blot, at vinen var helt vildt proppet. Derfor var det ganske overraskende, at bartenderen ikke mente, at der var noget galt med vinen. Det var der uden skyggen af tvivl. Han ville dog rigtig gerne give os et andet glas, så der var ikke noget problem; det var blot specielt, at han aftenen igennem fastholdt at vinen bare var sådan. Hvis det er tilfældet, burde man nok stoppe importen?! Nå, men i stedet for den proppede vin valgte Rens en virkelig, virkelig fin Rosso de Montalcino, som var super frisk og frugtig. Virkelig skøn og mundvandsfremkaldende. Den fik mig til at glæde mig ekstra meget til mit seneste indkøb.

Har jeg forresten fortalt, hvor sej en vinhandler Oxholm Vin er? Mere cool og troværdig vinmand skal man lede længe efter. Og i stedet for at lede, så giver det sgu god mening at besøge Claus og købe nogle af hans vine. Hvis vinene kan leve op til bare 50% af hans begejstring og passion, så er de the f*cking shit! Jeg kommer helt sikkert til at købe mere vin derude.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.