When wine tastes best

I går fik jeg endelig mine fingre i bogen, som fortæller, hvornår vin smager bedst. Det er en meget, meget tynd bog med en biodynamisk kalender, hvor dage / tidsintervaller er fordelt i frugt-, blomster-, blad- og roddage. Frugtdage og blomsterdage er gode dage at konsumere vin i, mens de to sidste ikke er så gode.

Det hele lyder lidt hokus pokus og lugter lidt af røgelse og gøgleri ... hvordan det så end lugter. Men faktum er, at Tesco og Marks & Spencer udelukkende holder vinsmagninger på frugt- og blomsterdage, fordi de kan mærke det på salget. Og deres andel udgør altså 1/3 af hele Englands vinsalg. Det tyder på, at der er noget om biodynamiksnakken. Frederik fra Skjold Burne er vist også begyndt at arbejde ud fra "When wine tastes best".

Desværre kan jeg se, at vores store Cabernet Sauvignon-smagning ligger på en roddag, og det er jo trist, når nu vi virkelig skal opleve den voldsomme drue folde sig ud. Eller måske er det godt, fordi vi er vinnovicer?! Til gengæld er mine næste tre gastronomiske oplevelser alle gode vindage, hvilket jo er skønt. Så jeg glæder mig ekstra meget til vinen på Restaurant Open, 10 Toprestauranter i Skuespilhuset og måske Oubæk, som skulle holde op med at have video og lyd på deres introside.

Jeg lover, at jeg nok skal teste bogen/kalenderen og fortælle om det herinde.

Du kan selv købe bogen her!

1 comments:

VinKreutzer.dk said...

Ja, jeg bruger den. Men på en lidt anden måde, jeg bruger den bagud, jeg læser aldrig frem i den. Det skyldes at jeg ikke vil have min mening farvet om hvor månen står. Til start brugt jeg 3 måneder med at læse bagud og var i den grad skeptisk. Alt det her med biodynamik, månefaser osv. virker lidt hokus-pokus på mig. Men jeg må indrømme at den virker og jeg har set det med andre, at på "dårlige" dage, lever vinen sjældent op til forventningerne.

Mvh
Frederik Kreutzer

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.