Nyindkøb

I dag har været en god dag, hvis man kigger på min vinkælder og en dårlig dag, hvis man kigger på min økonomi. Men i stedet for at tale om mine kommende kontoudskrifter, så vil jeg meget hellere fortælle om de fire vine, jeg har købt i dag:

Cloudy Bays Pinot Noir var på tilbud hos Theis Vine. 169,95 stod den pludselig til, og det kunne jeg ikke stå for. Måske husker du, at jeg var ganske begejstret for Cloudy Bays pompøsitet, da vi havde Pinot Noir-tema i vinklubben. Så hvis du er i nærheden af Bredgade, så drøn ned og køb en flaske. Det er heftig vin!

Og når jeg nu alligevel var inde hos Theis-drengen (som jeg kalder ham ... fra nu af!), så blev det lige til et par flasker mere. Den gode Drud havde anbefalet en vin fra Ribera del Duero til mig, og det lød så godt, at jeg også måtte eje en. Den hedder Aalto (som i vasen fra Lykkehjulet) og er lavet på 100% Tempranillo, hvilket jo er en virkelig god start. Parker-drengen giver den 95 point og siger blandt andet:

A glass-coating opaque purple color, it emits a super-fragrant bouquet of pain grille, pencil lead, Asian spices, black cherry, and blackberry. Dense and opulent on the palate, this loaded effort is succulent, pure, and exceptionally lengthy.

Jeg tror, det er lige min stil. For i beskrivelserne på CellarTracker kunne den godt minde en smule om min alletiders favoritvin. Dog går der nok nogle år, før den virkelig folder sig ud, så den får lov til at hygge sig i vinskabet. Imens vi venter, kan du læse lidt mere om Aalto, der bliver sammenlignet med selveste Vega Sicilia(!), og faktisk også har forbindelser dertil.

Den sidste vin, jeg købte i butikken på Bredgade er fra et nyt kulthus kaldet Cepa 21, som også ligger i Ribera del Duero. Den er igen lavet på 100% Tempranillo, og en af Stephen Tanzers ansatte giver den 92 point og siger:

Intensely spicy aromas of wild strawberry, raspberry and incense. Juicy and fresh, with vibrant red berry preserve flavors, silky texture and good mineral bite. Reminded me of a serious New World pinot noir. Finishes with excellent tangy persistence and a strong echo of red berries.

Derefter tog jeg i Kjær Sommefeldt, hvor jeg satte prikken over i'et i forhold til at sprænge kassekreditten. En meget sympatisk og svensk ekspedient viste mig nemlig ned i "skatkammeret" og sagde, at hvis jeg skulle have en seriøs Cabernet Sauvignon fra Californien, så skulle den være fra Cliff Lede og fra 2007, som var et fantastisk vinår i Napa. Den er lavet på 75% Cabernet Sauvignon, 12% Merlot, 7% Malbec, 4% Cabernet Franc og 2% Petit Verdot, og egentlig er den købt til vores næste møde i vinklubben, men jeg overvejer at lade den ligge og hygge sig i kælderen i nogle år endnu. Desværre har Michel Rolland været med til at lave vinen, hvilket ærger mig. Robert Parker er dog ganske glad og uddeler 93 point med følgende kommentarer:

The 2007 Cabernet Sauvignon Stags Leap is everything that one expects in a wine from this sector that is known for elegance, harmony, and Margaux-like finesse. A perfectly balanced Cabernet, it exhibits a dense purple color along with a big, sweet nose of spring flowers, black and red currants as well as graphite. It is deep, rich, young, and promising with plenty of tannin, but an unmistakable, profound minerality. Although accessible, 2-3 years of bottle age will be beneficial, and the wine should age for two decades.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.