Noter fra Pinot Noir-mødet

Så var det i går, at det flotte Pinot Noir-arrangement fandt sted, og jeg kan med det samme sige, at det var en kæmpe succes. Vinene, maden, stemningen og den ene FIFA11-kamp gik op i en højere enhed. Men i stedet for at fortælle dig om min geniale indskiftning af Pozzi i stedet for Pazzini og det efterfølgende utroligt flotte sejrsmål af samme Pozzi mod Sunderland vil jeg blot skrive lidt om vinene.

Vi smagte vinene semi-blindt, da vi havde duftet til alle tre flasker, lige da vi åbnede dem. Men under selve smagningen, var der ingen, der vidste, hvilke vine der var hvor. Men det fandt vin lynhurtigt ud af, og det var vi sgu faktisk ganske stolte over. Og her er vores noter om de tre vine.

Cloudy Bay Pinot Noir 2006 fra Marlborough i New Zealand. Købt hos Kjær Sommerfeldt:

Duft: Meget intens og tung duft. Ekstremt animalsk og med noter af våd (mose-)jord. Derefter kom der ribs, fuldmodne blommer, solbær og fadpræg i duften.
Smag: Var overraskende let i munden, selvom smagen sagtens kunne leve op til den imponerende næse. Den animalske tone trængte igen godt igennem, men overdøvede dog ikke den flotte frugt og en tydelig syre. Tanniner var der nærmest ingen af. Det var virkelig good shit, og vi var alle enige om at give vinen 90/100.

Fontodi Pinot Nero Case Via 2006 fra Toscana, Italien. Købt hos Otto Suenson:

Duft: Klare noter af kirsebær, der nærmest ledte tankerne hen på Frederiksdals enkeltmarksvin, Nielstrupmark. Derudover var der et klart fadpræg udtrykt ved en fin vanille-tone. I baggrunden anede man også et lille animalsk præg.
Smag: Mere fyldig i munden end Cloudy Bay. Startede en lille smule grøn med noter af græs. Derefter kom der mørke bær (kirsebær), og endnu senere flotte toner af læder og våd pels. Den italienske Pinot Noir vin var klart den vin, der havde brug for mest tid til virkelig at folde sig ud. Det hænger muligvis sammen med den forholdsvis høje alkoholprocent og de markante og meget flotte tanniner. Vi startede med at give vinen 88/100, men med den imponerende udvikling i løbet af aftenen synes jeg godt, at vi kan give den i hvert fald et enkelt point mere. Derfor 89/100.

Chacra Cincuenta y Cinco Pinot Noir Rio Negro 2007 fra Patagonien. Købt hos Philipson Wine:

Duft: Ikke så heftig som vores New Zealand'ske ven. Mere elegant og balanceret - grænsende til det underspillede. Let animalsk præg og fine toner af røde bær.
Smag: Virkelig let i munden med masser af jordbær. Smagte af rødvin på den gode måde. Meget flot balance og ja, elegance. Absolut ingen tanniner og en meget lang og kompleks eftersmag. Klart den mest burgundiske vin denne aften, selvom vi aldrig har smagt en stor Bourgogne. Aftenens favorit blandt halvdelen af publikum, og uden tvivl en utrolig flot vin. Den fik 90/100.

Dette var vores første seriøse smagning af Pinot Noir, og det var virkelig en god oplevelse. Overraskende god. Der var en virkelig fin lethed i vinene på trods af masser af muskelmasse – hovedsageligt udtrykt via animaliteten (som måske ikke er et ord!?). S-u-c siger suc, c-e-s siger ces. Succes

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.