Københavnske vinbutikker

Jeg har lige været på en længere gåtur for at ose lidt rundt i de nærmeste københavnske vinbutikker, og det var egentlig ikke nogen specielt opløftende tur. Her er mine grunde:

Fransk fetichisme og livsstilsgejl: Jeg er cyklet forbi Zaizon rigtig mange gange, og jeg har aldrig kunne finde ud af, om det egentlig var en vinbutik. I dag gik jeg så rent faktisk derind, men jeg er sgu stadig ikke helt sikker. Okay, der var vine i butikken - om end kun franske vine. Men der var også et tv-møbel og noget bestik i guld og en masse andre livsstilsting. Og derfor mistede jeg hurtigt troen på Zaizon som en seriøs vinhandel.

Parker-semifusk: Andet stop var Vinoble på Gl. Kongevej. En lille og lettere upersonligt indrettet butik. Men på døren hang der en interessant plakat. På den var der et billede af en Ribera del Duero-vin og teksten "95 point af Parker". Vinen var sat 50 kroner ned og kostede derfor kun 119 kroner. Det lød sgu ret vildt. Men efter lidt tid så jeg, at det var høsten i det pågældende år, som hr. Parker gav 95 point og altså ikke vinen. Jeg kan ikke finde vinen på Vinobles hjemmeside, og måske den er super god. Jeg synes bare, at det var lidt lusket at råbe op om de 95 point i forbindelse med den pågældende vin, når nu de blot var givet til områdets vejrforhold.

Et (for) lille udvalg:
Når man kigger ind ad vinduet hos Juul's Vinhandel, så ser det meget mondænt og lækkert ud. Men når man kommer ind, så er der faktisk overraskende / deprimerende lidt vin i forhold til, hvor stor butikken er. I stedet er der spiritus, delikatesser og andre ting, som jeg ikke interesserer mig for. Jeg endte dog med at købe en ganske ukendt vin fra Toro, som jeg selv har oprettet på CellarTracker.

Intet udvalg(!): På Vesterbrogade ligger Rahbek Vin. Jeg er ofte kørt forbi butikken, men aldrig været derinde før i dag. Og det bliver nok aldrig et decideret stamsted, for der var nærmest ingen vine. No kiddin'. Måske var der 10-15 (mest italienske) vine at vælge i mellem, og ingen af dem fandt jeg særlig interessante, så jeg var hurtigt ude igen. Selve butikken var dog egentlig meget hyggelig, men uden indhold, så er form sjældent rigtig interessant. På nettet er udvalget dog markant større ... men andet ville også være umuligt. Den her vil jeg fx gerne smage.

Det skal til sidst lige siges, at jeg vandrede rundt med høretelefoner på og afviste blankt al personlig kontakt. Så denne vurdering skal ikke tages alt for seriøst. Jeg tænker bare, at jeg nok ville gøre tingene lidt anderledes, hvis jeg havde en vinbutik. Men det har jeg jo slet ikke!

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.