Tilbage i olivenland

Jeg tror, at overskriften er tæt på at være den mest elendige overskift i blogningens historie. Men bær over med mig, for der kommer en forklaring på den ... nu.

Jeg er nemlig lige kommet hjem fra Frederiksdal Gods, hvor Morten, Harald og Jan laver deres fantastiske kirsebærvine. Det kommer der også en podcast ud af om nogle dage, men jeg vil alligevel gerne koble et par umiddelbare indtryk på besøget.

At gå og køre rundt i markerne, dufte og smage på gode fødevarer og opleve glæden omkring et stort gastronomisk projekt genskabte nemlig en følelse, som jeg næsten havde glemt. En følelse, som jeg første gang oplevede i Pietra Santa i Toscana, hvor jeg i tre-fire år sammen med en række skønne mennesker, hjalp Rie med at høste oliven.

Følelsen er selvfølgelig lidt svær at sætte ord på ... ja, jeg ved ikke engang, hvorfor den opstår. Men jeg elsker bare gode gedigne fødevarer, og jeg elsker endnu mere det arbejde, som går forud for det endelige produkt. Der er en helt særlig aura over det; en aura som jeg troede hang sammen med Italien. Men det handler mere om stoltheden ved at skabe det bedste produkt muligt. Og her kan man sige, at både olivenolie og kirsebærvin er meget rene produkter, som helt på egen hånd kan skabe nogle fantastiske og komplekse smagsoplevelser. Og det påvirker mig åbenbart ret kraftigt, og på en virkelig skøn måde.

Ståltankene, de gamle barriques og selvfølgelig Mortens store entusiasme omkring projektet, ja, det var sgu fedt at besøge Frederiksdal Gods. Så gør dig selv den tjeneste at købe en flaske Frederiksdal Kirsebærvin i din lokale SuperBest. Og hvis de ikke forhandler den, så spørg efter den. Du kommer til at få så meget fucking streed cred, når du om et par år kan fortælle dine venner, at du selvfølgelig har drukket "Godsbær" (som du begynder at kalde det!) i flere år!

Og nu til Karl Erbes-uddeling. Og jeg kan også fortælle noget andet spændende ... men først på fredag!

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.