En vinøs uge

Det tegner til at blive en særdeles spændende vinuge. I morgen sker der vist ikke det store, men så går det til gengæld også amok på onsdag. Først drager jeg til Lolland med Morten B. Iwersen for at kigge og smage nærmere på hans, Harald Krabbes og Jan Friis-Mikkelsens store "projekt god kirsebærvin" på Frederiksdal Gods.

På godset skal Morten forklare mig, hvordan vinifikation af bær foregår. For der er nemlig ikke særlig stor forskel på at lave vin af vindruer og så af kirsebær. Men jeg har lige siddet og kigget i mit nye vinleksikon, og det står klart, at Morten har lidt af en udfordring foran sig, hvis målet er, at jeg virkelig skal forstå processen bag det at lave vin. Det er satme kompliceret, synes jeg.

Mit besøg på Frederiksdal Gods bliver samtidig også en podcast, så glæd dig til min første reelle radiomontage. Og ja, måske du endda bliver klogere på, hvordan man laver vin.

Okay, nu spørger du så, om der sker mere onsdag. Og 'gu fanden gør der da det. Det er nemlig onsdag aften, at vores 21 flasker fra den gæve Karl Erbes skal fordeles, og det bliver måske også til en podcast. Måske gør det ikke.

Og så står weekenden til dels også i vinens tegn. Men det kunne godt ende med at blive på den aldeles usofistikerede facon, hvor man sidst på aftenen drikker direkte af spyttespanden eller kaster al sin kærlighed på Liebfraumilch. Det bliver med garanti ikke en podcast, men til gengæld bliver det med garanti grimme tømmermænd.

God vinuge til bloggens læsere, især dig, mor! Og køb nu det leksikon ...

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.