Bordeaux-eksperimentet

Så har jeg sgu startet et nyt eksperiment. Ikke fordi Karl Erbes-eksperimentet er slut - tværtimod -, det bliver bare lidt ensformigt kun at drikke sød frydhed fra Mosel hele tiden. Og det nye eksperiment har sit udgangspunkt i Bordeaux. Jeg har nemlig lige erhvervet mig 14 flasker blandet Bordeaux sammen med nogle flotte vinvenner.

Vinene er følgende (NOTE: Man vil med garanti mærke en vist træthed i googeleringen, jo længere ned vi kommer på listen. Sådan er det bare.):

Chateau Haut Brassac 1985: Jeg kan sgu ikke finde meget information om vinen. Faktisk ingen. Men den er i hvert fald gammel, og så går slottet under Cru Bourgeois-klassifikationen af 1932. Eller ... ja, det gjorde det engang. Men det står ikke på denne liste over optagede vinhuse.

Chateau Camensac Haut-Medoc 1970: Et fornemt hus, som er optaget i 1855-klassifikationen. Uh! Sjovt nok blev huset købt af Marqués de Cacères fra Rioja i 1964, og dem er jeg jo ikke så glade for, som du nok husker. Et engelsk vinfirma siger om årgangen, som de tager 59.95 pund for:

A very good effort from Camensac, the 1970 reveals good cleanliness, elegance, and a spicy, berry, herb, and mineral-scented nose with mocha in the background. The wine is medium-bodied, with low acidity, and attractive density.

Chateau Giscours 1992: Også dette hus, som ligger i Margaux, er med i 1855-halløjet, og Robert Parker giver vinen 86 point. Den står til 80 Euro, og skal sgu nok drikkes ret snart.

Chateau Batailley 1970:
Slottet ligger i Pauillac og er en 5. Cru i 1855-showet. 1970 skulle have været en lækkert år i forhold til vinproduktion i Bordeaux, så måske det er noget good shit. Den står til 70-90 euro, og den skulle nok ha' været drukket for et par dage siden.

La Chatelaine 1987: Den kan jeg heller ikke finde så meget om. Jo, den er fra Medoc, men det er heller ikke meget at gå ud fra ... i hvert fald ikke for mig.

Chateau Chevalier Laurent Videau 1998: Denne her vin kan jeg finde absolut ingenting om. Men nu ved jeg i hvert fald, at der også er et vinhus i Napa Valley, der hedder Chateau Chevalier. Tak for det, Google.

Chateau Livran Médoc 2004: Den får blandede anmeldelser, men den kære Piu Rosso kunne godt li' 2005'eren, så måske det er en ok vin.

Chateau Duplessis 1982 og 1983: Huset er med i Cru Bourgeois-klassifikationen, og så var 1982 et virkelig, virkelig godt år i Bordeaux. 82'eren koster omkring 800 kroner på nettet, selvom den kun fik 79 point af WineSpectator i 1989(!). 1983'eren står til 230 kroner, bl.a. fordi vejret ikke var lige så godt som året før.

Chateau Le Prieure 1998: Har fået 83 point af en eller anden, der hedder Jean-Marc Quarin, som muligvis er en, jeg burde kende. Det gør jeg så ikke, og ja, jeg kan ikke finde så meget mere om vinen.

Château d'Arcins 1998: Det her kunne muligvis godt være noget lort. WineSpectator siger i hvert fald:

A bit metallic and diluted, with some currant and berry character, but hard to get excited about.

Château Livran 1982: Denne flaske er lige blevet solgt for 252 dollars på Christies ... for 24 styk ser jeg så bagefter. Nå. En anden siger, at Livrans vine egner sig bedst til at blive drukket unge. Dobbelt nå.

Chateau Larrivaux Vicomtesse de Carheil 2000: Endnu en vin jeg ikke kan finde meget info på. Google og jeg er sgu ved at blive lidt små-uvenner.

Chateau Closerie de Malescasse 1997: Jeg kan læse mig til, at Nordjyske Stiftstidende har fremhævet denne vin, som er købt i Fakta til 59,95. Spændende ... og ikke så auktionslækkert.

Og sådan ser eksperimentet ud:

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.