Østrigsk vin

I lørdags var jeg til denne østrigske vinsmagning på Østerbro hos Rasmus Holmgård. Det var en aldeles hyggelig aften med masser af nørdet vinsnak.

Af de 8 østrigske vine, som vi satte tænderne i, var der et par rigtig fine af slagsen i mellem. Især Prager Riesling Smaragd Achleiten 2008 fra vinområdet Wachau var en rigtig god oplevelse. Faktisk klart aftenens bedste, synes jeg. Du kan købe den her, men den koster altså også 229 danske dollars. Dog har den fået 97 point i Wine Spectator, så prisen er måske egentlig ikke så voldsom. Det var virkelig good shit med en lille smule sødme, god fylde og masser af citrus og mineralitet. Eftersmagen var lang med en fin balanceret bitterhed. At det samtidig var aftenens første vin var lidt synd, for jeg syntes, den klart overstrålede de andre.

Vi fik også nogle weird biodynamiske vine, som mere var sjove end store smagsoplevelser i min mund. Andre munde mente dog noget andet. Jeg hostede selvfølgelig "kejserens nye klæder" (det er et seriøst langt ord at skjule i et host!) flere gange, men stemningen forblev faktisk rigtig fin hele aftenen igennem.

Og var det så alt, du kommer til at læse om min østrigske vinsmagning? Ja. Til gengæld kan du snart høre en podcast fra aftenen, hvor du helt slipper for at høre på mig snøvle rundt i vinbegreber, men i stedet bare kan lytte til Rasmus udtale østrigske ord virkelig flot. Den er forhåbentlig klar i aften.

Links:
Austrian Wine
Nanna og Jons kloge blog om måltidets betydning
Frederiks pænt nørdede vinblog
Madblogger Symposium 2010

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.