Travlt - til dels med vin

I en naiv tro på, at der er folk, der savner nye indlæg på vinbloggen, vil jeg gerne komme med en undskyld. For der er faktisk mange ting at blogge om. I sidste uge var jeg, som tidligere beskrevet, til to vinsmagninger. Først på Børsen med Philipson Wine, og dagen efter i Pressens Hus til Spansk Vinmesse.

Begge ting var virkelig fine oplevelser. Og måske bliver den på Børsen til en podcast. Vi smagte nemlig på nogle fine ting – meget fine ting, faktisk –, og jeg optog det. Vi drak bl.a. en Sassicaia, som dog ikke sagde mig det store, hvilket var ganske trist. Den var dog meget ung - 2006, tror jeg -, og det er derfor ikke helt rimeligt et bedømme den endnu. Især ikke fordi jeg slet ikke er dygtig nok til på nogen måde at kunne vurdere potentiale i en vin.

Men ved du hvad? Nej, selvfølgelig gør du ikke det. Men nu siger det. Jeg smagte sgu også en Château Margaux 1er Cru Margaux fra 2007. Fik du den? En 1. Cru fra Margaux-slottet? Sejt, hva'? F*cking nemlig! Det er selvfølgelig endnu mere barnemord end Sassicaia'en, fordi Margaux'en nok først bør drikkes om tidligst 20 år. Men fuck, det var en sjov oplevelse. Vi var tre, der gik sammen om at købe 5 cl til 400 kroner. Absurd pris for meget lidt vin, men hvornår kommer man ellers i nærheden af så stor en vin? At vi så nok også var lidt tipsy efter at have smagt på omkring 50 vine - og kun spyttet noget af vinen ud igen -, gjorde det til verdens nemmeste køb.

Som sagt, måske der kommer en podcast ud af det.

Til Spansk Vinmesse smagte jeg på Flor de Pingus, som ikke sagde mig det store. Det er jo en ny-klassiker, og forventningerne er derfor skruet højt op, men mine smagsløg sagde "uspændende". Det var der til gengæld en helt masse andre vine, der var enormt interessante. Jeg endte dog kun med at købe en enkelt flaske, og to The Smiths-plader i pladeforretningen overfor. Men jeg syntes, at arrangementet i Pressens Hus var utroligt vellykket. Importørerne var virkelig på, og der blev fortalt masser om hver eneste vin. Det var fedt og lærerigt. Og jeg vil særligt anbefale Valuewine, som udover at være utroligt sympatiske mennesker, havde nogle virkelig gode vine. Jeg købte den her, og jeg burde have købt den her - prøv den, selvom du er lidt dårlig til hvidvin.

Nå, så kom bloggen i gang igen.

1 comments:

Simon said...

Hej Tue
Dejligt at høre lidt fra den spanske vinsmagning. Som du selv skriver, er det ofte barnemord at smage de store vine så unge. Jeg har især gjort mig den erfaring med Flor de Pingus, som bliver markant bedre med nogle år på bagen.

Forrige år smagte jeg Sassicaia, da Gambero Rosso var forbi Børsen. Den skuffede også mig meget, men jeg har aldrig smagt ældre årgange til at sammenligne med. Gajas vine var derimod helt sublime, så der vil jeg lægge pengene, hvis jeg trænger til at gå fallit ;-)

Håber på at høre mere om dit bekendtskab med Margaux - det må have været vildt.

Mvh
Simon

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.