Barolo Ornato, 2006, fra Pio Cesare

Det her bliver ikke en stor og udførlig smagsanalyse af vinen, hvilket skyldes to ting. For det første smagte jeg vinen efter en arbejdsdag på 16 14 timer, og der var derfor ikke den store energi til virkelig at gå i dybden med vinen. For det andet så synes jeg ikke, at vinen var videre interessant, og jeg har kun et begrænset antal adjektiver til at kaste efter den.

Nå, men vinen var en Barolo fra 2006 ved navn Ornato, og den er lavt af Pio Cesare, som skulle være en af de dygtigere barolo-bønder. Den havde en flot rødbrun farve og en flot duft med strejf af brombær og sorte kirsebær. Smagen var desværre ikke specielt interessant - i hvert fald ikke i min mund. Dog var en af de andre smagere stærkt begejstret og sagde, at det måske var den bedste vin, hun havde smagt.

Derfor skal man måske ikke lægge for meget i denne lettere uduelige anmeldelse. Nej, ikke måske. Det skal man helt sikkert ikke. Jeg havde bare tænkt, at en flaske til over 500 kroner ville danse rundt i min mund og drysse frydhed på alle mine smagsløg. Det gjorde den ikke. Men måske barolo-kendere ville kunne værdsætte vinens facetter på en anden måde end jeg kunne. Nej, ikke måske. Det vil de jo helt sikkert.

Så nu glæder jeg mig bare til på fredag og vinsmagning med Philipson Wine. Hurra for det.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.