Årets Gericke

I morgen er der Årets Gericke. En slags blancheret Oscars. Jeg skal hjælpe med til arrangementet, og forhåbentlig får jeg også mulighed for at hilse på nogle af de seje kokke og smage noget af deres mad. Måske. Ellers får jeg lov til at skære gulerødder i brunoise i 4-5 timer, hvilket også ville være fint - i hvert fald for mine knivfærdigheder.

Men for fanden, hvor vil jeg dog gerne smage på maden og vinen. Bare en lille bid, og en lille tår. Ikke mindst af Peter Sissecks vin, og så lyder den Barolo helt fantastisk! Menuen til arrangementet er:

Nordjyske snacks
Roséchampagne 2005, Deutz, Frankrig

Vesterhavstorsk, røget spæk, saftige hasselnødder, æbler i flere teksturer
Chablis Grand Cru Vaudesir 2005, Drouhin, Frankrig

Pral hummer fra Læsø, Skagenskinke, gulerod, kantarel og havtorn
Pernand-Vergelesses Clos de la Croix de Pierre 2007, Jadot, Frankrig

Glaseret sidestykke af jysk okse, sprængt tunge, persille, løg, ribs og beder
Barolo Ornato 2005, Pio Cesare , Italien.
Cahors Cuvée Majesté 2008, Château de Cayx, Franrkig.
PSI 2007, Peter Sisseck, Spanien


Jysk fastost, hyben og rugbrød
Cervaro della Sala 2007, Antorini, Italien.
Gran Cruor 2006, Priorat, Castillo de Perelada, Spanien


Hindbær, kærnemælksis og müsli
Le Sauternes de ma fille 2006, Bernard Magrez, Frankrig

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.