Shiraz Mataro 2009 fra Banrock Station

Jeg har tidligere skrevet om, at jeg er mest til oldschool etiketter. Men jeg kan sgu meget godt li' Banrock Stations stil. Den er simpel, naivistisk og lidt øko-agtig. Jeg ved dog ikke, om jeg selv ville ha' købt den (den er jo oversøisk!), men i går havde Caroline denne vin med hjem til os, og så skulle den selvfølgelig smages.Producent: Banrock Station
Navn: -
Årgang: 2009
Druesort: Shiraz og Mataro
Alkohol: 14,0%
Lagring: -
Område: Den sydøstlige del af Australien
Pris: 32,00 kroner i Netto

Farve: Den er kraftig mørkelilla.
Duft: Lidt underligt er det første jeg tænker på pære, men det forsvinder igen. Nu skal det også siges, at flasken har været åbent i ca. 12 timer, og at vinen derfor formentlig har udviklet sig en del. Bagefter bliver næsen fyldt af jordbær. Masser af jordbær. Der er også en anelse søde kirsebær og lidt friske blommer. Duften er meget mild omend lidt parfumeret.
Smag: Smagen er meget anderledes en den lette duft. Den har en del syrlighed og griber godt fat i tungen med sine taniner. Da jeg smagte på den i går aftes havde den masser af rare nuancer af blomme og mørke kirsebær, men i dag er vinen fladet noget ud. Derfor er der ikke de store tillægsord at kaste efter vinen. Den har ikke udviklet sig positivt ved at stå åbnet (med prop i dog) i ca. 12 timer.

Bedømmelse: Det giver måske ikke så meget mening at give en karakter til en vin, som har peaket for en del timer siden. Dog var det interessant at opleve, hvordan duften udviklede sig til at blive fyldt med jordbær fra at have været meget mørkere og mere intens. Men jeg synes helt sikkert, at det er en fin hverdagsvin til en aldeles god pris. Og så er den et sjovt eksperiment ud i vinens udvikling. Så køb den endelig, den smager også godt - i hvert fald når den er frisk. Vinen får 17 Sepp Piontek'er med skæv pibe (ikke på den måde!).

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.