En sympatisk vinoplevelse

Som jeg skrev i går, så bør man nogle gange drikke vin uden at vide noget om vinen. Jeg skrev endda, at jeg nok også skulle prøve. Men faktisk har jeg prøvet det før, og det kom der faktisk en virkelig god vinoplevelse ud af. Nej, der kom faktisk to.

Einar og jeg drak en vin for et par år siden. Det eneste, vi vidste om den, var, hvad der stod på etiketten. Jeg tror egentlig ikke, at vi fokuserede så meget på det. Vi skulle bare ha' noget rødvin til noget mad. Men så smagte vi vinen, og den var helt vildt god. Meget intens og eget. Jeg tror, vi prøvede at finde den på nettet, men uden held, og så var vi jo desperate. Så da vi så, at den var købt i Netto - det stod på flasken –, så skrev vi det her til Netto under deres vinsektion på Netto.dk:

---

I den mørke ende af min "vinkælder" (det er bare en hylde over min dør, faktisk!) fandt jeg en helt fantastisk vin, som jeg har købt hos jer.

Den hedder Viña Ramona Bodega Artacho og er en crianza 1998, hvilket google fortæller mig betyder, at den har ligget tre år på egetræsfade.

Den vin smager helt fantastisk. Kan man stadig købe den hos jer (eller et andet sted) ... eller kan man købe noget tilsvarende fantastisk til en rimelig pris?!

De bedste hilsner

Tue


---

Jeg ved ikke, om vi havde forventet et svar. Vi havde i hvert fald ikke forventet det her:

---

Tue Bach,

Det er en klassiker fra NETTO's sortiment i 90'erne du har der. Den er desværre ikke længere i sortiment. Det var en af DK's mest solgte vine fra Rioja i mange år, men i slutningen af 90'erne svigtede salget og vi måtte udmelde af NETTO's sortiment. En væsentlig årsag var helt sikkert at Rioja henover 90'erne steg i pris næsten hvert år. En anden årsag var nok at danskerne i den periode for alvor begyndte at
drikke vin fra de oversøiske lande.

Mon ikke vinen har udviklet sig meget positivt under din lagring. Jeg har smagt vinhusets vine efterfølgende og de er stadig gode, men ikke bedre end så mange andre gode vine fra Rioja.

Faustino Vll er i dag i sortimentet i NETTO. Og den har mange af de samme karakteristika. Den koster 55,- kr.

En noget yngre vin er Castano Monastrell til 35,- kr. Den vil udvikle sig over et par år ved flaskelagring. Og mit bud er at den vil smage af 50 - 60 kr. om et par år, hvis den lagres et egnet sted.

Med venlig hilsen
Henrik Dahlgaard
Indkøbschef Vin


---

Er det ikke vildt, at Netto kommer med et så uddybende svar til et forholdsvis simpelt svar til en ung og forvirret mand? Det synes jeg, og jeg synes, at Netto fortjener så meget street-cred for det. Så klap en Netto-mand på skulderen ... eller bare en vin, hvis du er lidt genert. De har fortjent det.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.