Duque de Huescar 1996 fra Vinã Herminia, Rioja

I lørdags havde jeg en fantastisk aften med tre gode og vininteresserede venner. Vi drak enorme mængder vin, og blandt dem var en af de vine, som jeg købte i Barcelona denne sommer. Og købet af denne vin har gjort turen til Barcelona endnu bedre, hvilket næsten ikke burde kunne lade sig gøre. For denne vin var ikke bare et godt køb. Det var et helt urimeligt godt køb.


Producent: Viña Herminia
Navn: Duque de Huescar
Årgang: 1996
Druesort: 86% Tempranillo, 10% Graciano og 4% andet
Alkohol: 13%
Lagring: 20 måneder på eg og 36 måneder på flaske inden frigivelse.
Område: Rioja, Spanien
Pris: Ca. 220 kroner i vinbutik i Barcelona

Farve: Når fire drenge skal drikke god vin, så bliver der ikke fokuseret så meget på farven. Men den havde en brunlig nuance og var en smule tynd.
Duft: Endelig en vin, som virkelig springer op i næsen. Allerede da jeg åbnede vinen og lugtede til proppen sprang brombær og svesker op i næsen på mig. Måske lidt lakrids, men brombær var helt sikkert den dominerende duft. Det var intenst og krydret, og jeg fik vel det man kalder en lille vinrejsning på. Duften signalerede i hvert fald, at det kunne være en stor vin.
Smag: Da vi smagte på vinen første gang, havde den kun iltet i tre kvarter. Det betød, at vinen slet ikke havde åbnet sig, og den smagte ikke af så meget. Det var faktisk ganske skuffende. Derfor dekanterede vi vinen nogle gange, og så foldede den sig satme ud. Som i UUUUDDDD! Og så var der pludselig masser af brombær, og nu også noget træ, sorte frugter og generelt bare store mængder fryd. Det var magisk, og samtidig var det ren tristesse at se flasken komme tættere og tættere på at være tom.

Bedømmelse: Endelig skal der deles nogle høje tal ud her på bloggen. Rigtig høje. For dette var en decideret stor vin. Måske man kan få vin, der smager bedre, men så skal man godt nok lede grundigt efter og op med nogle store dollars. 3 ud af 4 af aftenens deltagere var enige om, at denne vin var blandt de allerbedste - og måske endda den bedste -, vi nogensinde havde smagt. Det var virkelig en fascinerende oplevelse, og måske sådan en oplevelse der virkelig kan få folk til at begynde en stor passion for vin. Derfor får denne vin f*cking 95 ud af 100 point, og hvis jeg kunne drikke vin af denne slags hver lørdag, så donerede jeg gerne en arm og et ben til videnskaben som betaling. Det er virkelig good shit, og du burde prøve at købe en flaske her. Jeg har virkelig selv lyst til at gøre det, men min økonomi har desværre ikke. Du må gerne købe en til mig, dog. Jeg havde faktisk fødselsdag i går!

UPDATE: Du kan sgu også købe vinen i Danmark! Lige her, faktisk! DO IT!

1 comments:

Simon said...

Hej Tue
Det lyder da helt fantastisk! Jeg har altid gået i en stor bue uden om vine fra Rioja, fordi jeg indtil for nylig kun har haft dårlige oplevelser. Alt for meget fad og efter min mening kedelige i forhold til vine fra for eksempel Ribera del Duero, Toro eller Priorat.

Men så smagte jeg denne Viña Tondonia Reserva fra 1998, som var fremragende. Superkompleks og smooth. Tror faktisk jeg engang har købt den i Spanien, men den kan sikkert bestilles online hos Vinissimus.

Måske har jeg bare fejlet ved at have købt alt for unge Rioja-vine, men jeg ved intet om deres lagringspotentiale...

Mvh
Simon

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.