Cordier Grand Vin (2008) fra Bordeaux

Jeg har virkelig meget lidt erfaring med fransk vin og endnu mindre erfaring med fransk vin i halvflasker. Men som jeg har skrevet tidligere, så er det smart at have en tom halvflaske stående, så man kan kaste evt. vinrester over i den og dermed mindske iltindholdet i flasken. Og eftersom jeg lige har vundet en fodboldkamp med drengene, så virker i aften som en helt fin anledning at nyde et glas fra en 375 ml-flaske.


Producent: Cordier
Navn: Grand Vin (collection privee)
Årgang: 2008
Druesort: Ingen ved det, alle vil vide det. Det står ikke på flasken, men da den er fra Bordeaux gætter jeg på noget Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc.
Alkohol: 12,5%
Lagring: -
Område: Graves, Bordeaux, Frankrig
Pris: 35,00 (i Føtex) for en halvflaske

Farve: Har et lilla skær, hvilket måske skyldes at det en ganske ung vin. Ja?
Duft: Den har lidt brombær og noget tobak over sig her en halv time efter, at flasken blev åbnet og glasset er blevet slynget rundt nogle gange.
Smag: Den har brug for tid til at åbne sig op. Første slurk var sur og sammenpresset, hvis det giver nogen som helst mening. (pause) Nu har vinen så fået lov til at stå og ilte i en lang telefonsamtale med Einar. Det har hjulpet. Men jeg synes dog stadig ikke, at vinen er synderlig kompleks eller interessant. Den smager sgu mest bare af rødvin og et lille snert af eg, hvis man tænker på eg, når man gurgler.

Bedømmelse: Det giver ikke mening at drikke denne vin alene. For så er den mildest talt kedelig. Nja, faktisk er den mere sur end kedelig, og det ville måske klæde vinen, hvis man fik den sammen med noget lidt fed mad. Alene spiller det ikke. Jeg kan derfor ikke give vinen mere end 40 point. Det svarer til 2/5 stjerner/hjerter/æg/thumbs-up'er, og det er ikke specielt godt. Især ikke fordi 20 af pointene er for flasketypen, som jeg håber at få glæde af senere.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.