Halvflasker

I går købte jeg min første halvflaske vin. Det vil sige 375 ml i stedet for de normale 750 ml. Vinen er en - gætter jeg på - ret anonym Bordeaux fra 2008, som hedder Cordier Collection Privée. Et hus som dog har brugt en del energi på deres hjemmeside.

Nå, men grunden til at jeg købte denne vin var sådan set ikke så meget selve vinen, selvom den jo er et fantastisk biprodukt af konceptet. Den egentlige grund var, at jeg ofte ligger inde med vinrester. Jeg drikker ofte vin alene for at kunne koncentrere mig om smagen, og så er det lidt usselt og ikke mindst leverudfordrende at tyre hele flasken ned på en aften. Problemet med dette er, at vinrester hurtigt ender med at blive kedelige på grund af den megen ilt i flasken. Derfor giver det god mening at hælde vinen over på en mindre flaske, hvor der jo er mindre plads og dermed mindre ilt. På den måde kan vinresten holde sig længere tid - særligt hvis man også putter den i køleskabet, har jeg lært.

Så det var dagens gode råd. Køb en halvflaske, nyd vinen, gem flasken, og hæld dine vinrester over i den, inden du stiller den i køleskabet.

PS. Per Pallesen ryster garanteret på hovedet nu. Han forstår slet ikke, hvad jeg skriver. En vinrest?

PPS. Husk at tjekke Simons vinblog ud. Han skriver personligt og uhøjtideligt. Det er dejligt usnobbet, samtidig med at han er klog.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.