Gemma Barolo 2006

Forleden købte jeg en Gemma Barolo i Netto, fordi jeg skulle lave en risotto, der krævede Barolo. Ja, egentlig krævede den nok bare vin, men da det var første gang, at jeg lavede netop denne risotto, holdt jeg mig til reglerne. Så vinen blev altså nydt sammen med mad, hvor den også var i, og det var godt. Både maden og vinen. Men selve smagningen er lavet bagefter, så jeg fik den rene smag fra vinen.


Producent: Gemma
Navn: Barolo
Årgang: 2006
Druesort: Nebbiolo
Alkohol: 14%
Lagring: -
Område: Langhe, Piemonte, Italien
Pris: 99,00 (i Netto)

Farve: Brunlige nuancer, som jeg særligt fik øje på, da jeg hældte vinen op.
Duft: Den har noget tobak over sig, og der er et eller andet animalsk i den, selvom jeg ikke kan definere det. Måske også noget lakrids. Duften er skarp og mørk.
Smag: Vinen tørrer munden gevaldigt ud, og smagen er en kende bitter og lidt sur. Jeg kan faktisk ikke give smagen så mange flere ord med på vejen. Den smager faktisk okay godt, men den stikker ikke rigtig i en retning og giver mig ikke nogle associationer til andre smage. (Fuck, hvor bliver jeg udstillet som novice her!)

Bedømmelse: Denne vin var fantastisk sammen med min kraftige risotto med svampe, masser af kraftige krydderurter og vinen selv. Det var virkelig et godt match. Alene virker vinen ikke helt så potent. Den smager virkelig godt, og man kunne sagtens forfalde til at nyde den i løbet af en aften med en god ven eller skøn kæreste. 99 kroner er måske lige i overkanten, og jeg tænker at man betaler lidt ekstra for, at den bærer "Barolo"-prædikatet. Jeg tror, jeg vil give den 74/100 point. Jeg kunne godt finde på at købe den igen - om ikke andet til at lave den fantastiske risotto med. Du kan finde opskriften i Il Cucchiaio d'Argento. Men den imponerer ikke.

Politiken giver den for øvrigt 5 ud af 6 glas - 83,3 i mit system – i denne uge. Lidt voldsomt, måske.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.